НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
09.08.2023 453

Гуменюк пояснила, чому РФ взяла паузу і не здійснює масовані обстріли з моря

На паузу окупаційних військ РФ вплинули дронові атаки на їхні кораблі у Чорному морі.

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що в Чорному морі наразі панує невеличка паніка серед окупантів після певних подій. Вони максимально розосередили своє корабельне угруповання по району, який колись вважали безпечним для себе і свого флоту. Пише ТСН. 

Про вона сказала в ефірі національного телемарафону.

"Але зараз безпека для них – це маневри. Десять кораблів перебуває в Чорному морі, один в Азовському. Ракетоносії заведені до пунктів базування після масованої ракетно-дронової атаки, коли вони вистрілялися потужно, їм потрібно переспорядження", - зазначила вона.

Гуменюк також нагадала, що у ворога є практика застосування ракетоносіїв просто з бухт.

"Тому ніякої паніки, просто усвідомлення бойової обстановки. Ракетоносії у ворога все ще є, ракети теж є, і вони продовжують їх виробляти. Вони можуть бути застосовані - 2-3 години і повернуті на бойові рубежі для пусків ракет", - наголосила вона.

Нагадаємо, внаслідок ударів по мостах на Херсонщині українські військові ускладнили логістику російських військ утричі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гуменюк пояснила, чому РФ взяла паузу і не здійснює масовані обстріли з моря 5.00 5 1
Політика / Україна
09.08.2023 453
Еще материалы раздела «Україна»