Життя та Стиль
Суспільство
Картопля у сирно-часниковому соусі: рецепт смачного гарніру
Картопля в сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевим салатами.
З найпростіших продуктів можна приготувати картоплю під ароматною, хрусткою скоринкою із сиру, вершкового масла, зелені та часнику. Пише ТСН.
Інгредієнти
Картопля - 9 шт.
сир твердий - 100 г
вершкове масло - 100 г
сметана - 3 ст. л.
Часник - 4 зубчики
зелень кропу
куркума - половина ч. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Картоплю помийте та очистіть від шкірки. Наріжте кружальцями.
- Сир та часник натріть на дрібній тертці.
- Кріп дрібно наріжте.
- У мисці з'єднайте сметану, сир, м'яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець та сіль для соусу.
- Перемішайте.
- Викладіть у соус нарізану картоплю і добре перемішайте.
- Форму для запікання змастіть олією і викладіть картоплю в соусі. Накрийте фольгою.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 1 годину. Потім зніміть фольгу і запікайте страву ще 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Поради:
Картоплю нарізайте великими шматками.
Сметану використовуйте будь-якої жирності.