<
НОВИНИ ДНЯ: "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16  Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами: як зміниться погода 7 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.08.2023 5954

Скільки протримається спека та якою буде погода на День Незалежності – Укргідрометцентр

Синоптикиня розповіла, чи довго ще триватиме спека в Україні та яких температур варто очікувати у найближчі дні.

d08c9f363a44014083e46518d287d744_16.08.23

До України знову повертається спека, яка утримається до кінця цього тижня. Менші температурні коливання очікуються у західних областях. Пише ТСН. 

Про це у коментарі NV розповіла синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

"Цю погоду обумовлює поле високого тиску, тобто антициклон. Його центр знаходиться на північний схід від території України, але він доволі такий обширний, тому впливає практично на всі регіони нашої держави. Трошечки менше його вплив поширюється у західних областях, тому, наприклад, на Закарпатті та Прикарпатті вдень 16 серпня та протягом доби 17 серпня можуть бути короткочасні дощі, окремі грози. 18 серпня трошечки більше охоплення короткочасних дощів по західних областях. Але загалом у більшості областей все ж таки жарка та суха спекотна погода" - розповіла Птуха.

По всій території України протягом тижня температура повітря буде в межах +26…+33 градуси в денні години, а в нічні +14…+20.

За словами синоптикині, такі температурні показники утримаються до 24 серпня.

"Можливо там вже трошки буде коливатися, але загалом до 22−23 числа поки такі подібні синоптичні умови за тими прогнозами, які є в нас на сьогодні. Будемо на це розраховувати", - розповіли вона

Погода на День Незалежності

Попри те, що офіційних прогнозів саме на 24 серпня ще немає, за попередніми оцінками, погода буде, як і цього тижня, на погоду ще впливатиме поле високого тиску. Різких змін за прогнозами поки не передбачається.

Погода у Києві та області найближчими днями

У нічні години +17…+19, у денні +28…+32. Опади у столиці не очікуються. Переважно сонячна погода. У нічні години теж ясне небо.

Нагадаємо, у низці областей оголосили попередження про пожежну небезпеку на 14-17 серпня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки протримається спека та якою буде погода на День Незалежності – Укргідрометцентр 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.08.2023 5954
Еще материалы раздела «Суспільство»