<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
16.08.2023 519

Росіяни готують провокацію на Курській АЕС і планують евакуацію населення, - ЦНС

Російські війська готують провокацію на Курській атомній електростанції й вже розробили план евакуації населення на випадок радіоактивного забруднення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

За даними підпілля, в Курської області триває підготовка до евакуації з зони ймовірного радіоактивного забруднення, на випадок аварії на АЕС. Для цього місцевій владі поставили завдання створити транспортний реєстр.

Відповідні документи потрапили у розпорядження Центру національного спротиву.

Загалом евакуювати планують від 21 до 57 тисяч осіб, при тому, що населення області понад 1 млн осіб, а самого Курська - 435 тисяч.

Як зазначили у ЦНС, йдеться про 5% від населення областей, що свідчить про "обраність" тих, хто попав в список.

Евакуацію заплановано до таких населених пунктів, як Желєзногорськ, Велике Солдатське, Щигри та Горшечне.

У Спротиві наголосили, що Сили оборони України діють виключно на території України й не планують атакувати жодні атомні станції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни готують провокацію на Курській АЕС і планують евакуацію населення, - ЦНС 5.00 5 1
Політика / Світ
16.08.2023 519
Еще материалы раздела «Світ»