<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
28.01.2024 219

Росія вербує білоруську молодь до своїх військових вишів, - ЦНС

Російські загарбники намагаються вербувати білоруську молодь до своїх військових вишів. Зокрема, вони проводять так звані "дні відкритих дверей" у районих центрах Білорусі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Центру національного спротиву.

"Представники збройних сил РФ проводить так звані "дні відкритих дверей" у райцентрах республіки Білорусь, де громадянам пропонують навчатись на офіцерів у російських військових вищих навчальних закладах", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що внаслідок великих втрат у війні проти України у росіян виник значний дефіцит офіцерів молодшої ланки.

Зокрема, Росія намагається виправити це шляхом вербування громадян інших країн, зокрема, Білорусі.

Допомога Білорусі у війні

Білорусь з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Росії у війні проти України, зокрема, розміщує на своїй території російську техніку та війська. Крім того, за даними ЗСУ, росіяни зосереджують на північному кордоні з Україною майже 22 тисячі військових.

Також Білорусь організувала так звані "навчання" з Росією, які тривають з 29 квітня 2022 року.

Крім того, режим білоруського диктатора Олександра Лукашенка допомагає Росії у депортації українських дітей. Нещодавно США ввели санкції проти Білорусі за допомогу РФ і депортацію українських дітей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія вербує білоруську молодь до своїх військових вишів, - ЦНС 5.00 5 2
Політика / Світ
28.01.2024 219
Еще материалы раздела «Світ»