<
НОВИНИ ДНЯ: Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Україні  Черги до ТЦК вдасться розвантажити, але є “неприємний” нюанс – нардеп  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозки  Мільйонні доходи нардепів 2023 року зросли: хто отримав найбільше  Залужний і Ліна Костенко отримали звання почесних громадян Києвавсі новини дня
Політика
Світ
06.01.2024 337

Росіяни планують оснащувати крилаті ракети касетними боєприпасами, - ЦНС

Російські терористи планують оснащувати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами для ударів по Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Як повідомляється, ЦНС отримав докази щодо намірів окупантів обладнати крилаті ракети X-32 касетними боєприпасами.

"Небайдужі надали ЦНС документи Дубненського машинобудівного заводу на якому окупанти виготовляють ракети для подальших обстрілів цивільної інфраструктури України", - розповіли у центрі.

З документів стало відомо, що Міноборони РФ у жовтні 2023 року поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети касетним блоком.

"Наразі не зафіксовані випадки застосування росіянами відповідних ракет. Проте закликаємо українців оперативно реагувати на тривогу, адже ворог нехтує міжнародним правом та готовий застосувати більш смертоносну зброю проти цивільного населення", - наголосили у ЦНС.

Масована атака РФ по Україні

Нагадаємо, російські окупанти 2 січня намагалися атакувати Україну ракетами та дронами-камікадзе "Шахед".

Головною ціллю ракетного удару став Київ. Ворог запустив по столиці велику кількість крилатих ракет, а також 10 гіперзвукових ракет "Кинджал".

Сили протиповітряної оборони змогли збити 72 російські ракети. Внаслідок падіння уламків у Києві є постраждалі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни планують оснащувати крилаті ракети касетними боєприпасами, - ЦНС 5.00 5 1
Політика / Світ
06.01.2024 337
Еще материалы раздела «Світ»