<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.08.2023 6855

Спека відміняється. Синоптики розповіли, якою буде погода в вересні 2023

До осені залишилось всього лиш два тижні, тому синоптики вже встигли скласти детальний прогноз погоди. Загалом очікується, що осінь буде досить прохолодною і сонячною. Вона буде сухішою, але холоднішою за минулорічну. Середня температура складе 8 градусів тепла.

Про те, якою погоди чекати у вересні в Україні, пише rbc.ua.

Якою буде погода у вересні

Вересень 2023 року буде типовим осіннім місяцем. По-справжньому осінні температурні показники прийдуть вже 1 вересня. Температура в середньому складе 13 градусів. Такі дані показує прогноз погоди на Wisemeteo.

У перший місяць осені синоптики прогнозують невеликі опади. Короткочасні дощі очікуються у межах 9 і 26 вересня.

У вересні буде багато сонячних днів

Температура вересня буде поступово знижуватись, що є характерними показниками для першого місяця осені.

За даними сайту Meteoprog, цьогорічний вересень має бути багатим на сонячні дні. Зокрема у Києві очікується їх аж 16, що більше половини місяця.

Такий же прогноз підтвердила метеоролог Віра Балабух з Українського гідрометеорологічного інституту.

"Вересень - перший місяць метеорологічної осені. Протягом нього відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що у першій половині місяця на значній території країни ще зберігатиметься літня погода. Загалом вересень в Україні у цьому році ймовірно буде теплим і посушливим", – розповіла Балабух для Gazeta.ua.

Вона зазначила, що середня за сезон температура повітря може бути на один градус вищою, порівняно з останніми десятиріччями. Скоріш за все такі показники спостерігатимуться не щодня, але переважатимуть особливо на заході країни.

Суттєво похолодання наступить як тільки спостерігатиметься стійке зниження середньої за добу температури повітря нижче 15 градусів.

Похолодання може настати у другій декаді місяця

Прогноз погоди згідно сайту Accuweather показує, що незначне похолодання може настати у другій декаді місяця і протриматись до 20 числа.

Втім температура триматиметься у межах норми для вересня, аномалій метеорологи не прогнозують.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спека відміняється. Синоптики розповіли, якою буде погода в вересні 2023 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.08.2023 6855
Еще материалы раздела «Суспільство»