<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
17.08.2023 150

Туристичний ніж: як вибрати ніж для походу

Збираючись в похід, важливо підготувати відповідне спорядження, і ніж є одним із найважливіших предметів. Він повинен бути достатньо міцним та функціональним для екстремальних умов, адже часто саме за допомогою нього можна приготувати їжу, облаштувати намет тощо. На що варто звернути увагу перед тим, як купити ніж, розповідаємо в цій статті.

Noj_17.08.23

За якими критеріями потрібно оцінювати туристичні ножі?

Щоби забезпечити комфорт та безпеку під час відпочинку на природі, потрібно врахувати декілька критеріїв, яким повинен відповідати ніж. Розглянемо їх більш детально.

Будова ножа

Залежно від конструкції, туристичні ножі бувають двох видів:

  • Нескладні — мають фіксоване лезо, завдяки чому є найбільш надійними. Проте такі ножі займають більше місця, потребують додаткового чохла та досить важкі.
  • Складні — компактний, але менш міцний варіант. Перевагою таких ножів є мала вага, зручність та часто наявність додаткових інструментів на кшталт консервного ножа та викрутки.

Надаючи перевагу складному ножу, також важливо перевірити, щоби в ньому був фіксатор леза. Від цього залежить як зручність користування, так і безпечність.

Довжина леза

Туристичний ніж не повинен бути надто великим, щоб не займати багато місця в рюкзаку. Оптимальною довжиною леза є 10-15 см. Загальна довжина ножа має складати 25-30 см. Якщо в похід йде декілька людей, кожен може взяти ніж різного розміру для окремих потреб.

Матеріал леза

Більшість туристичних ножів виготовляється з нержавіючої або вуглецевої сталі. Вуглецева сталь зручніша у використанні, проте менш надійна, ніж нержавіюча. Нержавіюча сталь більш довговічна, проте в умовах підвищеної вологості все одно може вкритись іржею та корозією. Щоб уникнути цього, за лезом потрібно постійно доглядати та чистити його. Для цього можна використовувати спеціальні поліролі та інші засоби по догляду.

Що ще може знадобитися під час туристичного походу?

Правильно підібраний ніж — це лише одна зі складових вдалого походу. Окрім нього, потрібно також приділити увагу вибору:

  • намету;
  • спального мішка;
  • рюкзака;
  • ліхтарика;
  • відповідного одягу.

Знайти всі необхідні речі для походу можна в інтернет-магазині ONE-CLICK. З відповідним надійним спорядженням активний відпочинок на свіжому повітрі буде комфортним та сповненим приємних вражень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Туристичний ніж: як вибрати ніж для походу 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
17.08.2023 150
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Для чего нужны поводки для собак Для чего нужны поводки для собак

    Для безопасных и комфортных выгулов домашних питомцев широко применяются специализированные поводки, подобранные с учетом их назначения, размеров и характера животного. В данной статье мы рассмотрим различные типы собачьих поводков, их особенности, преимущества и недостатки, а также дадим рекомендации по выбору подходящего варианта для щенка или собаки маленькой, средней или крупной породы.

  • Одяг на виписку для хлопчика: що потрібно взяти для новонародженого малюка Одяг на виписку для хлопчика: що потрібно взяти для новонародженого малюка

    Найважливішим пунктом у переліку речей для пологового будинку є одяг для новонародженого. Молодій матусі рекомендується почати готувати одяг на виписку з роддому для хлопчика вже приблизно за два-три місяці до передбачуваних пологів. У дитячих магазинах можна вибрати як спеціальні костюмчики для певної статі, так і універсальні речі нейтрального кольору. Головне, щоб усі елементи костюма на виписку для хлопчика були виконані з натуральних матеріалів. Перед використанням речі, звісно ж, потрібно випрати за допомогою дитячого порошку і потім пропрасувати.

  • Функционал пульта RadioMaster TX16S Функционал пульта RadioMaster TX16S
  • Meest Пошта і Shop-Express розширюють можливості онлайн-торгівлі для українців Meest Пошта і Shop-Express розширюють можливості онлайн-торгівлі для українців

    Meest Пошта і Shop-Express об’єднали зусилля, щоб спростити онлайн-продажі для підприємців. Відтепер українці можуть створити інтернет-магазин в один клік і підключити до нього доставку Meest Пошта для відправки товарів по Україні та за кордон.

  • Лампа для маникюра: как выбрать идеальное освещение для вашего рабочего места Лампа для маникюра: как выбрать идеальное освещение для вашего рабочего места

    Для каждого мастера маникюра важно иметь качественное освещение, которое позволит выполнять работу на высшем уровне. Одним из ключевых инструментов является лампа для маникюра. В этой статье мы расскажем, почему важно купить лампу для маникюра (https://ukrsalon.com.ua/collection/nastolnye-lampy-dlya-manikyura), какие виды ламп существуют и как выбрать ту, которая идеально подойдет для ваших нужд.