<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.09.2023 3638

Буде три бабиних літа: синоптики розповіли, якою буде осінь

Синоптики обіцяють погоду восени 2023 року з непостійним характером. Зокрема, у перші дні вересня вона вже проявить себе, а в листопаді вдарять перші морози, ставши провісниками ранньої зими.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Укргідрометцентр та народних синоптиків.

Вересень

За прогнозом синоптиків "Укргідрометцентру", вересень виявиться типовим як для осені місяцем. Температура у середньому становитиме +12...+13 градусів. Примітно, що дощів практично не буде, тільки короткочасні 9 та 26 вересня.

Водночас народний синоптик з Волині Володимир Деркач прогнозує, що у перші дні осені буде ще по-літньому тепло. Проте через кілька днів прийде різке похолодання, яке протримається недовго. До кінця першої декади запанує приємна, тепла осіння погода. Це й буде перше бабине літо. Тоді як друга декада місяця стартує з похолодання і дощів. До кінця другої десятиденки знову стане тепліше, тобто очікується другий період бабиного літа. Під кінець вересня буде тепло, частково з опадами.

Жовтень

За прогнозом Укргідрометцентру, у другий місяць осені буде доволі комфортна температура, коливатиметься на рівні від +2...+14 градусів, з високою вологістю повітря. Протримається така погода до другої декади. Водночас дощів у жовтні майже не буде, місяць буде сухим й сонячним. Можливі невеликі дощі ближче до середини місяця.

За словами синоптика Володимира Деркача, можливі і перші заморозки. Вдень буде сонячно та тепло, а вночі температура сильно падатиме. Найхолодніші будуть перші дні місяця. Після чого знову прийде тепло, а близько другої декади знову стане прохолодно, з дощами. Сильного похолодання не буде. Після 14 жовтня очікується третє бабине літо. Протягом дня погода буде суха та сонячна, а от вночі опускатиметься все сильніше, без заморозків. Третя декада буде з помірним теплом, однак температура повільно знижуватися, наближаючи перехід до вологої та холодної осені.

Листопад

Найтеплішим днем у листопаді прогнозують друге число, очікується до +9 градусів. Проте до кінця місяця температура впаде до мінусів. Зокрема, 25 листопада може опуститись до -2 градусів. Дощів у листопаді не очікується, переважно з 8 до 27 листопада.

За прогнозом синоптика Володимира Деркача, листопад стартує з не сильних, але частих опадів. У перший тиждень вночі можливі невеликі морози, а вдень буде близько нуля. До середини місяця можливе потепління, а опадів поменшає. Вкінці листопада буде кілька погожих, однак прохолодних днів. Протягом дня температура повітря буде вище нуля, а вночі побільшає заморозків. З середини третьої декади будуть опади, часом мокрий сніг.

Оценка материала:

5.00 / 3
Буде три бабиних літа: синоптики розповіли, якою буде осінь 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.09.2023 3638
Еще материалы раздела «Суспільство»