<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикметивсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
05.09.2023 280

CEO Everad Олександр Ясюкович поділився власним досвідом збереження бізнесу в умовах війни

Як медіабайєри продовжують працювати під час війни? Що змінилося та з якими новими реаліями довелося зіткнутися відомій партнерській мережі України? Які плани будує українська афілейт-спільнота на майбутнє? Про це та багато іншого розповів CEO компанії Everad Олександр Ясюкович в інтерв'ю AffHub!.

Що допомогло компанії Everad пройти зону турбулентності в перші місяці після 24 лютого 2022 року?

Було ухвалено рішення, націлене на гарантування безпеки співробітників компанії та створення всіх необхідних умов для роботи. Враховуючи обставини, працівники перейшли на повний ремоут.

Загалом Everad перебудувалася на віддалений формат роботи ще під час Covid-19 у 2019–2020 роках через суворі обмежувальні заходи.

Більшість співробітників почали працювати віддалено, що привнесло певні зміни до деяких внутрішніх процесів. Завдяки цьому досвіду вдалося швидко адаптуватися до нових реалій після 24 лютого 2022 року.

В Еверад ще до російського вторгнення було налагоджено роботу з деякими зарубіжними організаціями, включаючи фінансування, забезпечення необхідною технікою, за кордоном навіть працювала окрема команда фахівців. Тому відновити більшу частину трафіку було не дуже важко — це зайняло мало часу. Завдяки цьому компанія не пізнала сильних потрясінь і збитків.

Також було тимчасово заморожено деякі проекти, які перебували у процесі тестування. Але війна не вплинула наші основні проєкти.

Чи змінилася географія діяльності компанії? Якщо так, які проблеми зʼявилися у звʼязку з цим у вебмайстрів?

Everad повністю пішла з ринку країн так званого СНД, включаючи Росію, Вірменію, Білорусь, Казахстан, Україну та деякі європейські країни. Тепер компанія працює з азіатськими, європейськими, арабськими ГЕО та LATAM. Але найбільший обсяг торгівлі зараз є серед країн Євросоюзу. Також Everad давно зарекомендувала себе як один із найбільших рекламодавців в Азії.

Що стосується роботи з вебмайстрами, справжнім загартуванням став момент повернення до повноцінної роботи. Деякі з них були в Україні на момент російського нападу. На додачу, раптово стали недоступними більшість сервісів і платіжних систем, які часто використовуються в основних процесах.

На відновлення колишніх потужностей пішов час, але вебмайстри отримали необхідну допомогу у закритті їх нагальних питань, що дозволило їм швидко повернутися до повноцінної роботи.

Наскільки сильно тривала повномасштабна війна вплинула на роботу компанії та прибуток?

Як і у багатьох компаніях, у нас була криза. Був період, коли через згадані вище проблеми компанія впала в обсягах. Але команда швидко впоралася з рішенням завдяки своєчасному аналізу, системному підходу та швидкому вирішенню проблемних завдань. Через три місяці після вторгнення з'явилася позитивна динаміка та можливості для зростання.

А зосередженість компанії на бурж ГЕО дозволила не тільки відновити, а й навіть збільшити доходи.

Як швидко вам вдалося повернутися до попередніх обсягів роботи і що саме допомогло це зробити?

Успіх залежить від емоційної міцності команди. І хоча всі опинилися в різних місцях, ми не давали одне одному падати духом: справлялися з труднощами разом і підтримували, як могли. Завдяки цьому команда змогла оперативно повернутись до роботи.

«Безумовно, кожен має свої кейси, але посилена фізична активність у неробочий час виявилася корисною у моєму випадку», — додав Олександр Ясюкович.

Крім того, ще в січні 2022 року в Everad була запущена нова мотиваційна програма, яка дає можливість кожному відділу працювати правильно і продуктивно. Інших додаткових дій або програм ми не вводили.

Чи планує Everad і надалі брати участь у міжнародних конференціях? Якщо так, то де найближчим часом варто очікувати на команду?

Everad однозначно намагатиметься побувати на всіх можливих конференціях AWE та інших заходах як місцевих, так і в Європі та ОАЕ. Крім того, AffHub продовжить проводити власні заходи, розширюючи свою аудиторію та поєднуючи вебмайстрів. Ми станемо набагато більшими, ніж були раніше, коли вийдемо на закордонні ринки.

Раніше українське арбітражне товариство тісно співпрацювало з російським, як, на вашу думку, розвиватиметься вітчизняний арбітраж самостійно?

Арбітраж вже розвивається самостійно. Хоча війна викликала проблеми з деякими сервісами, програмним забезпеченням і платежами, це дозволило компанії еволюціонувати і знайти нові рішення, не обмежуючись одним ринком.

Все, що відбулося за цей період, показало, що компанія співпрацювала з одними людьми протягом тривалого періоду. Це також показало, що життя завжди надає варіанти вибору.

Що допомогло Everad вийти на нові ринки?

У цьому питанні все залежить від корпоративних процедур. Щоб вийти на нові ринки Everad перебудувалася внутрішньо й налаштувалася на абсолютно нову структуру, розроблену відділом бізнес-девелопменту.

Які плани на майбутнє має компанія Everad?

Криза стимулює людей працювати більше і завзятіше. Якщо ми говоримо про арбітраж, то тут проблеми виникають завжди, і, відповідно, завжди слід думати про те, як організувати та підлаштувати свій бізнес до нових умов. Якщо виявити більш системний та технічний підхід — все вийде.

Наприклад, компанія пропонує різні програми для схуднення, які допомагають зберегти здоров'я суглобів та запобігти варикозу. Ці області дуже популярні і здатні принести чималий прибуток. Партнерська програма Everad планує в майбутньому розширювати свою присутність на європейському ринку.

Висновок

Як ми бачимо, партнерській компанії Everad вдалося не лише вижити та зберегти співробітників під час воєнного стану в Україні, але також вирости та примножити прибуток. За словами CEO компанії Олександра Ясюковича, ключовим елементом досягнення цієї мети стала команда. Саме згуртована спільна робота допомогла пройти тернистий шлях до успіху всупереч апатії, негативним думкам та багатьом іншим перешкодам.

Завдяки налагодженій роботі із зарубіжними компаніями, включаючи фінансування, забезпечення необхідною технікою, а також чудовою командою фахівців, Everad змогла відновити більшу частину трафіку в короткі терміни та уникнути сильних потрясінь. А через три місяці після російського вторгнення 2022 року почала зʼявлятися позитивна динаміка та можливості для зростання бізнесу.

Після виходу компанії з ринку країн так званого СНД партнерська компанія Everad знайшла нові галузі для розвитку свого бізнесу в країнах Азії та Європи.

Наразі команда намагається побувати на безлічі конференцій та інших заходів у галузі, щоб йти в ногу з часом, обмінюватися досвідом з іншими гравцями ринку та розвивати арбітражну спільноту.

Вдалі бізнес-рішення, вміння взяти себе в руки у критичній ситуації, досвід пандемії, підтримка своїх співробітників у важку для них хвилину та безмежне бажання зберегти та примножити плоди своєї праці – стали основними інгредієнтами рецепту успіху Everad.

Оценка материала:

5.00 / 1
CEO Everad Олександр Ясюкович поділився власним досвідом збереження бізнесу в умовах війни 5.00 5 1
Прес-релізи / IT та зв'язок
05.09.2023 280
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»