<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
09.09.2023 1406

Жінкам обмежать виїзд за кордон: депутат пояснив, кого це стосується

Від 1 жовтня жінки-медикині мають стати на військовий облік.

В Україні жінки з медичною або фармацевтичною освітою повинні стати на військовий облік від жовтня 2023 року. Вони набувають статусу військовозобов'язаних, для яких виїзд за кордон обмежений.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

"Якщо вони (жінки – Ред.) будуть стояти на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїздять за кордон у тому порядку, який встановлено для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд – тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо немає – тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", – наголосив депутат.

Веніславський зауважив, що жінки, які мають споріднені з військовою справою військово-облікові спеціальності, від цієї ж дати можуть стати на облік добровільно.

"Розширювати перелік спеціальностей у жінок, які мають обов'язково ставати на облік, станом на зараз не планується", – додав він.

Нагадаємо, торік парламент вніс зміни до статті 1 закону про мобілізаційну підготовку та передбачив, що на обов'язковий військовий облік мають стати жінки з медичною або фармацевтичною освітою. Від 1 жовтня 2023 року такі жінки повинні з’явитися до ТЦК і пройти всі необхідні процедури.

Оценка материала:

5.00 / 3
Жінкам обмежать виїзд за кордон: депутат пояснив, кого це стосується 5.00 5 3
Політика / Україна
09.09.2023 1406
Еще материалы раздела «Україна»