<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
11.09.2023 1259

Зеленський доручив оновити систему професійних свят

В Україні оновлять систему професійних свят і днів пам’яті в Україні. Адже зараз нерідко буває, що професійне свято проходить в день жалоби чи день пам'яті.

_gettyimages_1243417331_29_650x410_11.09.23

Про це розповів український президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram.

Зеленський зазначив, що вже багато років у другу суботу вересня в Україні відзначають одночасно День фізичної культури й спорту та День українського кіно.

"І подібних збігів у нашому календарі надто багато. День юриста і День художника. День будівельника і День працівників ветеринарної медицини. Є збіги професійних днів і днів пам’яті. Зокрема, наступного року, у травні, День памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу збігається з Днем науки. Очевидно, що є багато неприпустимих змішувань сенсів", - наголоси президент.

Він зауважив, що деякі професійні спільноти досі відзначають свій день за радянськими лекалами. Водночас, як деякі надзвичайно важливі дні пам’яті та дні українських здобутків узагалі не відображені в офіційному календарі.

"Власне, я доручив уряду України, відповідним державним інституціям переглянути всю цю систему державної уваги й оновити її справедливо й логічно", - додав президент.

Нагадаємо, що під час відеозвернення глава держави також заявив, що російські окупанти готуються знову завдавати ударів протягом зими, однак Україна має вистояти.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський доручив оновити систему професійних свят 5.00 5 3
Політика / Україна
11.09.2023 1259
Еще материалы раздела «Україна»