<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.09.2023 712

Як підготуватися до зими, щоб зменшити енерговитрати

Через військове вторгнення РФ минулої зими українці були змушені жити в умовах відключення світла. За прогнозами експертів, майбутня зима може виявитися важчою, ніж попередня.

У компанії Yasno розповіли, що слід встигнути зробити, аби зменшити енерговитрати та зберегти тепло в оселі.

Правильно розташувати меблі. За можливості необхідно перемістити ліжка, дивани та крісла подалі від зовнішніх стін. Так у зонах відпочинку буде триматись більш комфортна температура без додаткового обігріву.

Підготувати батареї. Щоб у квартирі було тепліше, слід уникати перекриття тепла, яке йде від батарей, шторами, меблями та декоративними решітками. Також потрібно помити батареї, якщо на них багато пилу та встановити позаду них екрани з фольги. За рахунок цього тепловіддача збільшиться на 20%.

Подбати про додатковий обігрів. Якщо є можливість, можна придбати обігрівач. При його виборі слід враховувати особливості приміщення, принцип дії та споживання.

Якщо вмикати електрообігрівач щодня по шість годин протягом місяця, то споживання керамічного, конвекторного чи інфрачервоного складе 90-270 кВт-год, масляного 270-450 кВт-год, тепловентилятора – 360-720 кВт-год.

У випадку, коли для обігріву планується використовувати кондиціонер, слід перевірити його стан та температурний режим, за яким він може працювати у холодний період.

Перевірити надійність проводки. Щоб уникнути проблем при збільшенні навантаження на мережу, варто перевірите справність проводки, розеток та електроприладів. Для цього краще заздалегідь скористатися послугами спеціаліста.

Утеплити під’їзд. Це важливо зробити мешканцям багатоповерхівок. Можна об'єднатися з сусідами та перевірити щільність закриття вікон та дверей. Також не зайвим буде зазирнути у підвал та на дах, щоб упевнитися у цілісності покриття та утепленні трубопроводів.

Забезпечити резервні джерела живлення. Оптимальне рішення для квартир та будинків на випадок відсутності світла – це зарядні станції. На відміну від генераторів вони не виробляють електроенергії, а накопичують її. Також слід перевірити справність акумуляторів та павербанків, які необхідні для підзарядки гаджетів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як підготуватися до зими, щоб зменшити енерговитрати 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.09.2023 712
Еще материалы раздела «Суспільство»