<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 389

Зеленський у США попросить більше зброї, аби прискорити перемогу України, - Подоляк

Президент України Володимир Зеленський аргументуватиме необхідність швидкої перемоги над Росією у своїх зверненнях до ООН та на зустрічі з президентом США Джо Байденом цього тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка CNN.

Подоляк заявив, що Зеленський використовуватиме платформи, щоб пояснити, "чому ця війна повинна мати справедливий кінець" і "що допомога Україні - це інвестиція у стабільність, глобальні правила, відновлення міжнародного права".

Зеленський також наголосить, що "цю війну можна прискорити, якщо буде достатня кількість зброї для України", - сказав Подоляк.

Світові лідери зустрічаються у Нью-Йорку, починаючи з понеділка на Генеральній асамблеї ООН.

За словами людей, знайомих із планами, окрім виступу перед Генеральною асамблеєю, Зеленський також планує провести кілька зустрічей з іншими світовими лідерами у Нью-Йорку. Після цього український президент має намір вирушити до Вашингтона для зустрічі з Байденом.

Візит Зеленського до США

Нагадаємо, цього тижня президент Володимир Зеленський вирушить до США на засідання Генеральної асамблеї ООН.

У Білому домі заявили про заплановану зустріч Зеленського із президентом США Джо Байденом. Зустріч має відбутися у четвер, 21 вересня.

Окрім того, Зеленський 21 вересня виступить перед американськими сенаторами у Вашингтоні. Виступ має відбутися, 21 вересня. Візит Зеленського також відбудеться на тлі розгляду Конгресом питання додаткової допомоги Україні.

Востаннє Зеленський відвідував США у грудні 2022 року, коли вперше виїхав із України з початку російського вторгнення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський у США попросить більше зброї, аби прискорити перемогу України, - Подоляк 5.00 5 1
Політика / Україна
19.09.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»