<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
19.09.2023 341

Прорив блокади: із Чорноморська вперше за два місяці вийшло судно із зерном, - Reuters

Вантажне судно із зерном залишило український порт Чорноморськ уперше після виходу Москви із зернової угоди у липні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Минулого місяця Україна оголосила про створення "гуманітарного коридору" в Чорному морі для звільнення кораблів, які застрягли в її портах з того часу, як Росія вторглася в лютому 2022 року, і для обходу фактичної блокади після того, як Росія вийшла угоди про безпечний експорт зерна

Суховантажі Resilient Africa та Aroyat прибули до України 16 вересня і мали вирушити після завантаження майже 20 тисяч тонн пшениці для Африки та Азії.

Джерело агентства не назвало назву судна, що вийшло, але в базі даних MarineTraffic зазначено, що у вівторок вранці в Чорноморську під Одесою пришвартувався тільки Aroyat.

Відправлення судна є перевіркою спроможності України знову відкрити морські шляхи, коли Росія намагається відновити фактичну блокаду.

Москва неодноразово завдавала ударів ракетами та дронами по українській інфраструктурі експорту зерна.

Три морські порти Одеси, включаючи Чорноморськ, протягом року відправили десятки мільйонів тонн зерна під час російського вторгнення за угодою, укладеною за посередництвом ООН у липні 2022 року.

П'ять із кількох суден, що застрягли в Одесі, вже покинули порт, скориставшись тимчасовим коридором, що охоплює західне узбережжя Чорного моря поблизу Румунії та Болгарії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прорив блокади: із Чорноморська вперше за два місяці вийшло судно із зерном, - Reuters 5.00 5 2
Політика / Україна
19.09.2023 341
Еще материалы раздела «Україна»