<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
22.09.2023 224

Що таке правило 2-х хвилин та як воно допомагає формувати звички

Іноді людина хоче завести нові корисні звички, щоб змінити спосіб життя, мислення. Однак вироблення нових схильностей, на думку фізіологів, займає в середньому від 14 до 30 днів, поки формуються нові нейронні ланцюжки.

time-2980690_640_1_20.09.23

Цілих два тижні, якщо не місяць наполегливо тренуватися? Жах! Для легкого подолання жаху, американський бізнесмен Джеймс В. Клір випустив книжку Атомні звички — позбавлення від поганих і селекція хороших. Автор навіть вивів нову концепцію — Правило 2 хвилин. За словами Кліра, наведена методика допомагає побороти почуття прокрастинації, набути нової звички, причому за дві хвилини на день.

Сутність стратегії 2-х хвилин

Автор стверджує, що методика відмінно себе зарекомендувала, всупереч своїй простоті. Щодня практикуючись, нових звичок очікувати довго не доведеться, тому що це вже і є напрацювання корисної залежності. Але все має вкладатися рівно у дві хвилини, не більше. Наприклад, гемблер, відвідавши сервісний майданчик азартного клубу, може скачати Elslots казино мобільну версію, щоб постійно розважатися в будь-який час доби та місці. До речі, щодня обертаючи 2 хвилини відеослоти онлайн клубу, користувач також може зірвати великий куш.

Однак існує певна умовність виконання. Усе, що йде після 120 секунд, є продовженням розпочатих 2 хвилин. Практично всі операції скорочуються до двохвилинного формату:

  • щоденне читання стає ознайомленням зі сторінкою книги на день;
  • півгодинне заняття йогою перетворюється на витяг килимка для тренування з тумбочки;
  • підготовка до професорської лекції, вивчення інструкції вважається звичайним розворотом конспекту, підручника, іншого джерела;
  • розкиданий по квартирі одяг перетворюється на складання лише однієї пари шкарпеток у платтяну шафу;
  • бігати вранці не обов'язково — варто лише зав'язати кросівки.

Ідея методики полягає в тому, щоб нову звичку зробити якомога легшою на самому початку шляху. Але чому, якщо шнурки зав'язані, тексти розкриті, шкарпетки прибрані, килимок лежить на підлозі, трохи не позайматися, почитати, прибрати інші речі, виконати асани. Якщо якусь дію вже розпочато, її набагато легше продовжити — після зав'язування шнурків захочеться пробігтися.

Чому правило працює

Звісно, можна поцікавитися, яка радість від прочитання сторінки, кілометрової пробіжки, медитації. Головна мета правила — навчитися стати послідовним. Виконуючи звичай щодня, легше перейти до продовження процедури. Автор книжки наводить такі доводи:

  • послідовність допоможе досягти поставленої мети, освоїти складні навички;
  • двохвилинна розминка перед виступом, матчем допоможе домогтися гарних результатів;
  • виконуючи один і той самий ритуал перед сном, людина уникне безсоння.

Іноді це нагадує трюк. Адже клієнту потрібно пробігти дистанцію, а не вдягнути кросівки. Якщо дехто сприймає це як самообман і відчуває деяку штучність, пропонується інший підхід. Припинити пробіжку, читання, виконання асани, вивчення рівно через 120 секунд. Стратегія — вироблення початкової стадії схильності — краще зробити мало, ніж нічого.

Однак часто здобуття звички затуляється роздумуванням про фінальну стадію. Але легше виконати перший крок, ніж пройти тисячі кілометрів потім, як це зробив Форрест Гамп з однойменного фільму. Перший метр назустріч новій особистості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що таке правило 2-х хвилин та як воно допомагає формувати звички 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
22.09.2023 224
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост У чому секрет популярності холодильників Samsung Ноу Фрост

    Холодильник, в камерах которого не образуется иней — практичный, удобный в эксплуатации прибор. Реализованная в технике Samsung система No Frost позволяет обходиться без регулярного размораживания.

  • Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки: новая эра в деревообработке

    Сверлильно-присадочные ЧПУ-станки революционизируют деревообрабатывающую отрасль. Узнайте об их преимуществах, технических характеристиках и влиянии на производство. Советы по выбору и использованию.

  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.