НОВИНИ ДНЯ: Розкішні ялинки, іграшкова кондитерська, олені і 142 тисячі вогників: як прикрасили Білий дім до Різдва  “Нікчемна пародія на демократію”: аналітики The Telegraph про те, як Захід може дестабілізувати режим Путіна  Ігнат підтвердив, що в травні Patriot збив над Брянською областю пʼять російських літаків  Є вітаміни чи ні. Експерт розповіла, чи корисні насправді відварені овочі  Безглузда торгівля в рупіях: Росія не може продавати нафту до Індії, - Reuters  Відомий політолог назвав найбільшу загрозу для України у разі відставки Залужного  Скільки хліба, цибулі потрібно на один кілограм фаршувсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
20.09.2023 232

Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання

Бренді — міцний алкогольний напій, виготовлений зі зброджених фруктів. Розливається за міцності 40–50%. Основний компонент — виноград, хоча за бажанням виробника можна використовувати яблука, абрикоси, персики, груші. Не існує чіткого закону, який регламентує процес, а також регіон виготовлення продукції. Тому в інтернет-магазині GoodWine за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/brandy.html можна знайти регіональні варіанти бренді, виготовлені в Італії, Іспанії, Грузії, Греції, Україні.

Технологія виготовлення бренді

Назва походить від голландського слова «brandewijn», що означає «спалене вино». Бренді виготовляють на основі лікеру, який дистилюється зі збродженого фруктового соку, а також макухи — м’якоті, кісточок, шкірки. Технологія залежить від вибраних плодів. Класика жанру — виноградний бренді. Інші можливі фрукти розділені на категорії:

- насіннєві — яблука, груші, айва;

кісточкові — вишня, персик, слива, абрикос.

Міжнародних правил виготовлення немає, водночас вибір обладнання й технологічних процесів регламентується місцевим стилем. Наприклад, як у випадку з коньяком — найпопулярнішим різновидом виноградного бренді. Виробництво включає три основні фази:

1. Ферментація. Фрукти перетворюються на вино шляхом введення дріжджів, які поглинають цукор, натомість вивільняючи спирт.

2. Дистиляція. Вино трансформується в міцний спирт. Для дистиляції використовують традиційний мідний перегонний куб. На цьому етапі спирт відділяється від сторонніх домішок.

3. Витримка. Бренді переливають у дубові бочки, де напій визріває впродовж 3–30 років. Бочка пом’якшує напівпрозорий дистилят, а також надає приємного золотистого відтінку.

Смако-ароматичні нотатки: з чим подавати виноградний спирт

Бренді — солодкий і фруктовий. Спирт відчувається яскраво, водночас доповнюється терпкими дубовими нотами. Чим довше витримується дистилят, тим інтенсивнішим стає смак. У посмаку зʼявляються ванільно-карамельні акценти.

Витриманий бренді найкраще подавати в чистому вигляді. Спеціальний келих із великою чашею дає змогу аромату розкриватися, а інтенсивним танінам — вивільнятися, що особливо важливо для молодих дистилятів. Усі різновиди бренді, включно з Грапою, подаються за кімнатної температури як дигестив. За бажанням виноградний спирт можна додавати в каву, змішуючи з шоколадом. Тим, хто не любить міцний алкоголь у чистому вигляді, варто приготувати ароматну Сангрію — прекрасний варіант для літнього відпочинку на свіжому повітрі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
20.09.2023 232
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Нагреватели для бассейна: купайтесь в теплой воде круглый год Нагреватели для бассейна: купайтесь в теплой воде круглый год

    Комфортная вода в бассейне круглый год – это реально, если вы установите нагреватели для бассейна. Правильно подобрав устройство, вы сможете нагревать воду, при этом экономно расходуя финансы.

  • Лікування отиту сучасними засобами Лікування отиту сучасними засобами

    Запалення вуха викликає надзвичайний дискомфорт. Подолати біль та інші прояви допоможуть досягнення сучасної фармацевтики. На liki.ua завжди можна знайти вушні краплі для боротьби з запаленням.

  • Керівництво з вибору ідеального сервізу: елегантність, функціональність і гармонія Керівництво з вибору ідеального сервізу: елегантність, функціональність і гармонія

    Коли справа доходить до створення основи для чудового обіду, важливість вибору правильного сервірування столу неможливо переоцінити. Столовий сервіз, який часто вважається головним компонентом добре накритого обіднього столу, охоплює безліч елементів, які створюють загальну атмосферу та функціональність вечері. У цій цікавій та корисній статті ми заглибимося в тонкощі вибору ідеального столового сервізу, вивчимо визначення сервірування столу, основні компоненти та страви, які потрібно включити, визначимо відповідний розмір сервізу для обіду та, нарешті, міркування щодо вибору ідеальний матеріал.

  • 5 необхідних речей у гардеробі хлопчиків та дівчаток 5 необхідних речей у гардеробі хлопчиків та дівчаток

    Гардероб дитини повинен бути комфортним, практичним та естетичним. Для того, щоб створити такий гардероб, не обов'язково купувати багато дорогих речей. Достатньо зосередитися на базових предметах, які будуть універсальними та підійдуть для різних випадків. При цьому, інтернет-магазин дитячих товарів «Мама Купи» стає надійним помічником у розв'язанні питання створення гардероба.

  • Новый формат отдыха: встреча Нового Года в горах Новый формат отдыха: встреча Нового Года в горах

    Как только падает первый снег, возникает мысль о том, где встретить Новый Год? Хочется, чтобы праздник прошел интересно и незабываемо. Где организовать праздник, чтобы положительные эмоции были получены и взрослыми, и детьми? Решением в этом вопросе станет отдых в Карпатах на Новый Год на Закарпатье. Величественные горы подарят невероятный вид, а развлекательная программа выбранного курорта никого не оставит равнодушным. Сменить городскую обстановку на настоящую сказку, кто же от такого откажется?