<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°всі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
20.09.2023 303

Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання

Бренді — міцний алкогольний напій, виготовлений зі зброджених фруктів. Розливається за міцності 40–50%. Основний компонент — виноград, хоча за бажанням виробника можна використовувати яблука, абрикоси, персики, груші. Не існує чіткого закону, який регламентує процес, а також регіон виготовлення продукції. Тому в інтернет-магазині GoodWine за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/brandy.html можна знайти регіональні варіанти бренді, виготовлені в Італії, Іспанії, Грузії, Греції, Україні.

Технологія виготовлення бренді

Назва походить від голландського слова «brandewijn», що означає «спалене вино». Бренді виготовляють на основі лікеру, який дистилюється зі збродженого фруктового соку, а також макухи — м’якоті, кісточок, шкірки. Технологія залежить від вибраних плодів. Класика жанру — виноградний бренді. Інші можливі фрукти розділені на категорії:

- насіннєві — яблука, груші, айва;

кісточкові — вишня, персик, слива, абрикос.

Міжнародних правил виготовлення немає, водночас вибір обладнання й технологічних процесів регламентується місцевим стилем. Наприклад, як у випадку з коньяком — найпопулярнішим різновидом виноградного бренді. Виробництво включає три основні фази:

1. Ферментація. Фрукти перетворюються на вино шляхом введення дріжджів, які поглинають цукор, натомість вивільняючи спирт.

2. Дистиляція. Вино трансформується в міцний спирт. Для дистиляції використовують традиційний мідний перегонний куб. На цьому етапі спирт відділяється від сторонніх домішок.

3. Витримка. Бренді переливають у дубові бочки, де напій визріває впродовж 3–30 років. Бочка пом’якшує напівпрозорий дистилят, а також надає приємного золотистого відтінку.

Смако-ароматичні нотатки: з чим подавати виноградний спирт

Бренді — солодкий і фруктовий. Спирт відчувається яскраво, водночас доповнюється терпкими дубовими нотами. Чим довше витримується дистилят, тим інтенсивнішим стає смак. У посмаку зʼявляються ванільно-карамельні акценти.

Витриманий бренді найкраще подавати в чистому вигляді. Спеціальний келих із великою чашею дає змогу аромату розкриватися, а інтенсивним танінам — вивільнятися, що особливо важливо для молодих дистилятів. Усі різновиди бренді, включно з Грапою, подаються за кімнатної температури як дигестив. За бажанням виноградний спирт можна додавати в каву, змішуючи з шоколадом. Тим, хто не любить міцний алкоголь у чистому вигляді, варто приготувати ароматну Сангрію — прекрасний варіант для літнього відпочинку на свіжому повітрі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
20.09.2023 303
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Meest Пошта і Shop-Express розширюють можливості онлайн-торгівлі для українців Meest Пошта і Shop-Express розширюють можливості онлайн-торгівлі для українців

    Meest Пошта і Shop-Express об’єднали зусилля, щоб спростити онлайн-продажі для підприємців. Відтепер українці можуть створити інтернет-магазин в один клік і підключити до нього доставку Meest Пошта для відправки товарів по Україні та за кордон.

  • Лампа для маникюра: как выбрать идеальное освещение для вашего рабочего места Лампа для маникюра: как выбрать идеальное освещение для вашего рабочего места

    Для каждого мастера маникюра важно иметь качественное освещение, которое позволит выполнять работу на высшем уровне. Одним из ключевых инструментов является лампа для маникюра. В этой статье мы расскажем, почему важно купить лампу для маникюра (https://ukrsalon.com.ua/collection/nastolnye-lampy-dlya-manikyura), какие виды ламп существуют и как выбрать ту, которая идеально подойдет для ваших нужд.

  • Преимущества качественной вытяжки для маникюра: здоровье и комфорт в каждом салоне Преимущества качественной вытяжки для маникюра: здоровье и комфорт в каждом салоне

    Каждая женщина, заботящаяся о своем здоровье и красоте, знает, что качественная вытяжка для маникюра купить (https://ukrstil.com/g9339712-vytyazhki-dlya-manikyura) – это не просто каприз, а необходимость. Маникюрные процедуры могут сопровождаться выделением пыли и химических веществ, которые могут отрицательно сказаться на здоровье как мастеров, так и клиентов. Давайте разберемся, почему качественная вытяжка является важным элементом любого салона красоты.

  • Парикмахерские мойки: комфорт и удобство для ваших клиентов Парикмахерские мойки: комфорт и удобство для ваших клиентов

    В современной индустрии красоты, парикмахерские мойки https://beauty-market.com.ua/g4998660-parikmaherskie-mojki играют важную роль в обеспечении комфорта клиентов и эффективности работы мастеров. Качественные мойки не только улучшают клиентский опыт, но и способствуют повышению уровня обслуживания в салоне. В этой статье мы рассмотрим основные преимущества, виды и советы по выбору парикмахерских моек для вашего салона красоты.

  • Сиропи для кави: швидкий спосіб урізноманітнити меню кав‘ярні Сиропи для кави: швидкий спосіб урізноманітнити меню кав‘ярні

    На сьогоднішній день сиропи стали незамінною частиною асортименту кафе і кав'ярень. Завдяки своїм характеристикам вони здатні швидко змінювати смакові якості напоїв. Додавши до меню закладу різноманітні сиропи для кави, ви зможете запропонувати відвідувачам безліч варіантів напоїв, які задовольнять навіть найвимогливіших кавоманів.