<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.09.2023 50635

В Україну мчить холодний атмосферний фронт: де та коли зміниться погода

Синоптик потішив прогнозом на вихідні, але є неприємний нюанс.

У більшості областей найближчими вихідними очікується літній характер погоди з малохмарним небом та високими денними температурами. Однак на заході країни пройдуть дощі та грози, а температура дещо коливатиметься. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog. Пише УНІАН. 

Він пояснив, що погодні умови в Європі у найближчі дві доби формуватимуться під впливом області низького тиску. Територія України перебуватиме на західній периферії малорухомого антициклону із центром у районі Середньої Азії та Південного Уралу. Таким чином, на більшій частині території нашої країни збережеться період теплої та сухої погоди.

"Проте, західні області опиняться у зоні впливу малорухомого холодного фронту з хвилями, який простягнеться від Греції до Білого моря. Тому тут пройдуть опади, а температурний фон зазнаватиме деяких коливань", - зазначив Кібальчич.

Погода 23 вересня

У суботу, за прогнозом синоптика, у західних областях вночі без істотних опадів, а вдень та ввечері пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі з грозами. В окремих пунктах можливі шквали 15-17 м/с. Вітер буде південно-східний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12…+17 °С, вдень +25…+30 °С.

У північних областях буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11...+16 °С, вдень +23...+28 °С.

У центральній частині країни без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +11...+16 °С, вдень +24...+29 °С.

У південній половині України та в Криму очікується малохмарна погода без опадів. Температура повітря вночі +11…+16 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +26…+31 °С.

У східних областях очікується суха та малохмарна погода. Опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +23...+28 °С.

Погода 24 вересня

"У західних областях малорухомий атмосферний фронт стане причиною дощової та похмурої погоди протягом доби. Подекуди прогуркочать грози", - прогнозує Ігор Кібальчич. Вітер очікується змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +12...+17 °С, вдень +18...+23 °С, у Вінницькій та Житомирській областях буде +24...+29 °С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +25...+30 °С.

У центральній частині України буде малохмарно та без опадів. Температура повітря вночі становитиме +11...+16 °С, а вдень повітря прогріється до +26...+31 °С.

У південних областях та в Криму буде мінлива хмарність. Вночі +13...+18 °С, вдень буде спека, +27...+32 °С.

У східних областях опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, а вдень +23...+28 °С.

Зміна погоди в Україні - що відомо

Про похолодання та опади у західних областях України каже й синоптик Наталка Діденко.

За її даними, наприкінці тижня тут очікуються дощі, які знизять температуру до +20...+23 градусів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну мчить холодний атмосферний фронт: де та коли зміниться погода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.09.2023 50635
Еще материалы раздела «Суспільство»