<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.09.2023 1636

На Україну насувається холодна та дощова погода: синоптики дали прогноз на жовтень

Яка погода погодиться українців наступного місяця?

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, якою буде погода в Україні у жовтні.

Як передає "Хвиля", про це вона повідомила Gazeta.ua.

Так, Балабух поділилася прогнозом, який склали на основі розрахунків прогностичних центрів США та ЄС.

За її словами, у жовтні в Україні спостерігатиметься досить тепла погода, на 1 градус вище за норму, проте так триватиме недовго. Вже приблизно через 2-3 тижні вночі почне холодати.

"Зростає кількість заток арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати туманів, похмурих днів та заморозків. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед у Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас", – зазначила синоптик.

Тим часом, кліматолог та співробітниця Інституту геофізики імені Суботіна НАН України Світлана Бойченко попередила, що ближче до кінця осені Україну атакують сильні опади.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Україну насувається холодна та дощова погода: синоптики дали прогноз на жовтень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.09.2023 1636
Еще материалы раздела «Суспільство»