<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.10.2023 9543

Вважали вимерлою: до пастки потрапила рідкісна тварина, яку не бачили 130 років

Востаннє плямистохвостий квол був задокументований у Південній Австралії в 1880-х роках. Цей вид, що перебуває під загрозою зникнення, є найбільшим сумчастим хижаком материкової Австралії.

e359c27724bd08bc9ad2463b6dbeda18_01.10.23_1

У Бічпорті, що в Південній Австралії, спіймали плямистого квола ("тигрову кішку"), якого вважали вимерлим, тому що протягом 130 років його ніхто не бачив. Пише ТСН. 

Про це пише ABC News.

Все почалося з того, що фермер Пао Лінг Цай встановив пастку, щоб зловити хижака, який убивав його курей. Чоловік сподівався, що впіймає дикого кота чи лисицю.

Натомість він виявив тварину, яку востаннє бачили в Південній Австралії понад 130 років тому.

Квола вважали вимерлим у Південній Австралії. Наразі він перебуває під загрозою зникнення на материку.

"Я очікував знайти кота, але натомість знайшов цю маленьку тваринку. Це було неймовірно. Я спочатку не мав гадки, що це таке потрапило до моєї пастки", – розповів чоловік журналістам.

Ввечері Цай розклав приманку навколо своєї ферми та встановив відеокамеру, щоб побачити, чи прийдуть до нього інші кволи.

"Я точно знаю, що їх більше. Вранці їжі-приманки вже не було", – сказав він.

Фермер передав відео фахівцям з Національного парку, а ті закликали місцевих жителів утриматися від встановлення пасток і не намагатися більше ловити тварин.

Щодо тваринки, яку спіймали, її оглянув ветеринар і вже пролікував від корости.

Що відомо про популяцію плямистохвостого квола

Плямистохвостий квол перебуває під загрозою зникнення. Це найбільший вид кволів в Австралії.

Востаннє плямистого квола бачили на південному сході Австралії близько 100 років тому, в лісі Маунт-Берр і поблизу Роба. Випадкові записи з "тигровою кішкою" були зроблені в 1970-х і 1980-х роках, але офіційно її не бачили в цій частині континенту від 1880-х років.

Вважається, що "тигрових кішок" залишилося в популяції менше ніж 5 тисяч.

Нагадаємо, у Львівській області помітили ведмедя. Людей вже закликали до обережності. Їм треба уникати зустрічі із дикою твариною.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вважали вимерлою: до пастки потрапила рідкісна тварина, яку не бачили 130 років 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.10.2023 9543
Еще материалы раздела «Суспільство»