<
НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.10.2023 610

Вчені зробили «жахливе» відкриття на дні Червоного моря: що там виявили

Такі дива природи розкидані по всій земній кулі.

3036f950e91c3422c42a68bce75c70dc_23.10.23

У Червоному морі на глибині близько 1,7 км дослідники виявили величезний басейн з розсолом довжиною близько 30 м, що здатний вбити будь-яку істоту, яка до нього потрапить.

Про це пише ladbible.com. Пише ТСН. 

Ці басейни - дива природи, розкидані по всій земній кулі.

Цей конкретний басейн площею 10 000 квадратних метрів виявили під час експедиції дослідники Університету Маямі, які використовували підводний апарат з дистанційним керуванням. Хоча тут не вистачає кисню, він також є ключем до розуміння походження життя на Землі та дає важливу інформацію про екологічні перетворення, що відбуваються у цьому регіоні.

Будь-яка тварина, що потрапляє в розсіл, негайно оглушується або вбивається.

Професор та завідувач кафедри морських наук про Землю в Університеті Маямі Сем Пуркіс описав так званий "басейн смерті" як "чудовий аналог ранньої Землі". Як не дивно, але ці басейни є "багатим оазисом" життя, який рідко можна знайти на таких глибинах.

Хижаки ховаються поблизу і живляться тваринами, які потраплють у водоймища та знерухомлюються чи вмирають.
Басейни також є будинком для мікробів-екстремофілів, які можуть там вижити.

Вивчення резервуарів смерті допоможе зрозуміти, як зародилося життя Землі, і навіть потенціал життя на інших планетах.

Пуркіс сказав: "Це дозволяє заглянути в умови, в яких життя вперше з'явилося на нашій планеті, і може допомогти у пошуку життя в інших "водних світах" у нашій сонячній системі та за її межами".

Також ці басейни зберігають інформацію про цунамі, повені, землетруси, зсуви та інші тектонічні події, які могли статися тисячі років тому.

Нагадаємо, у глибинах Всесвіту стався надпотужний вибух енергії. Спалах був дуже швидким і яскравим.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вчені зробили «жахливе» відкриття на дні Червоного моря: що там виявили 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.10.2023 610
Еще материалы раздела «Суспільство»