НОВИНИ ДНЯ: Рік Зеленої Дерев'яної Змії: астрологиня розповіла, що на нас чекає 2025-го  Синоптики повідомили, коли температура в Україні трохи підвищиться  Чи можливе введення миротворців в Україну: що говорять у владі  Печеня з грибами: український рецепт ситної страви в горщику  Морози накриють Україну: де буде найхолодніше  Біля Запоріжжя будують фортифікації в очікуванні російського наступу – The Economist  Чому заморозки не буде: Залужний надав докази, що Третя світова вже триває – до чого готова Україна та світвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.10.2023 1552

Яблучні оладки: простий рецепт

Такі оладки можна приготувати на сніданок, полуденок або перекус.

26a0478a0e20ad9823233ef1044d4503_27.10.23

Для цього простого рецепту не потрібні особливі приготування або інгредієнти, все знайдеться на звичайній кухні. Урізноманітнити смак яблучних оладок можна спеціями, або додавши у тісто цедру апельсина. Пише ТСН. 

Смажити такі фруктові оладки найкраще на вершковому маслі, так у готової страви буде приємний вершковий присмак.

Інгредієнти:

  • 500 г яблук (приблизно 4 середніх плоди)
  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 2 ст. л цукру
  • 1 ч. л ванільного цукру
  • 1/2 ч. л кориці
  • 1/2 ч .л розпушувача
  • дрібка солі
  • вершкове масло для смаження

Приготування:

1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертушці.

2. У миску до яблук додаємо дрібку солі, цукровий пісок, ванільний цукор і мелену корицю. Все добре перемішуємо. Сюди ж вбиваємо два яйця і ще раз перемішуємо до однорідності. Просіваємо в миску з яблучною сумішшю борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.

Якщо вам дісталися дуже соковиті яблука, можливо доведеться додати більше борошна, щоб оладки не розпливалися на сковороді. Орієнтуйтеся не тільки на пропорції, зазначені в рецепті, але і на консистенцію тіста, яке у вас виходить.

3. Смажимо яблучні оладки на вершковому маслі. Столовою ложкою викладаємо тісто на розігріту сковороду і надаємо йому округлої форми. Смажимо з обох боків до золотавого кольору.

Готові яблучні оладки можна подавати зі сметаною або медом, або ж присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 1
Яблучні оладки: простий рецепт 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.10.2023 1552
Еще материалы раздела «Суспільство»