НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
27.10.2023 396

Як вибрати геймерський ноутбук за типом накопичувача

Ноутбук, який вибирається виключно для різноманітних відеоігор, багатьма характеристиками відрізняється від універсальної моделі, що призначена переважно для роботи. Висуваються високі вимоги не лише до обсягу оперативної та вбудованої пам’яті, параметрів відеокарти, а й типу накопичувача. Цей елемент відповідає за швидкість і безпеку відтворення, а також зберігання завантажених даних. Тому варто з’ясувати, якими накопичувачами оснащують ігрові ноутбуки.

Класифікація за особливостями

На переважну більшість моделей встановлюють SSD-накопичувачі та HDD-диски. Щоб краще зрозуміти, які саме ноутбуки для ігор підійдуть під запити геймера, слід визначити особливості обох варіантів:

1. SSD. Це компактний твердотілий накопичувач, що характеризується спрощеною конструкцією без будь-яких рухомих елементів. Також оснащений напівпровідниковими чіпами. Завдяки подачі електричних сигналів інформація швидко записується, читається та видаляється. Місткість моделей досягає 2 ТБ. Серед переваг SSD-накопичувачів виділяють не лише довговічність, а й високу енергоефективність і тиху роботу. Приклади моделей: Xiaomi Redmi G, ASUS ROG Strix, Lenovo Legion5 15ARH7.

2. HDD. Це класичний жорсткий диск. Більшість геймерських ноутбуків оснащені саме таким накопичувачем. Конструкція елементу представлена міцним корпусом. Усередині нього знаходяться магнітні пластинки. Ними рухається голівка, що записує та зчитує інформацію. Через що робота техніки супроводжується специфічним шумом. Також цей пристрій не належить до енергоефективних. Водночас, на відміну від SSD-накопичувача, HDD-диск характеризується хорошою ремонтоздатністю та збільшеним експлуатаційним ресурсом. Приклади моделей: Asus TUF Gaming, Dell Inspiron 15-5577, Lenovo IdeaPad 3.

 

Якщо аналізувати ціни на ноутбуки з різними накопичувачами, техніка з класичним жорстким диском виявиться дешевшою.

Особливості інших варіантів

У продажу є геймерські ноутбуки, які оснащують гібридним накопичувачем, що поєднує властивості SSD і HDD. Він характеризується перевагами обох варіантів. Водночас своїми характеристиками більше нагадує вдосконалений жорсткий диск. В асортименті відомих виробників ноутбуків також пропонуються моделі, які отримали eMMC-накопичувач (мультимедійну карту). Його можна зустріти в комплектації переважно бюджетних варіантів, наприклад ACER Nitro 5 AN515. До недоліків пристрою можна віднести невисоку швидкість передачі даних. Однак всього один чіп пам’яті робить мультимедійну карту надійною, завдяки чому вона слугує до 5 років. Водночас такий накопичувач не піддається заміні у разі несправності або вичерпання експлуатаційного ресурсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вибрати геймерський ноутбук за типом накопичувача 5.00 5 2
Прес-релізи / IT та зв'язок
27.10.2023 396
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»
  • Подробиці про майбутній смартфон HMD View Подробиці про майбутній смартфон HMD View

    Фінська компанія HMD Global, яка найбільш відома за розробкою культових смартфонів Nokia, продовжує свої намагання повернутись на передові позиції ринку. Головною новинкою липня від бренду має стати модель HMD View.

    IT та зв'язок 25.07.2024 385
  • Який мобільний телефон купити за ціною до 20 000 грн Який мобільний телефон купити за ціною до 20 000 грн

    Кожен виробник пропонує модельні лінійки гаджетів, розраховані на конкретних споживачів. У конкурентній боротьбі за покупця йде все, що може привернути його увагу, виділити товар, створити йому переваги. Дизайн, технічні характеристики, взаємозв'язок з іншими фірмовими гаджетами - ці та інші особливості в кінцевому підсумку дозволяють знайти та купити мобільний телефон саме той, який споживач вважає найкращим. Подивимося, які моделі смартфонів за ціною до 20 000 грн. знаходяться в топі рейтингу онлайн-магазинів типу https://bloknotik.od.ua/.

    IT та зв'язок 15.07.2024 407
  • Как играть в игры на iPhone 15 Pro Max: максимизируйте производительность Как играть в игры на iPhone 15 Pro Max: максимизируйте производительность

    iPhone 15 Pro Max – это мощный смартфон, который отлично подходит для игр. И хотя на Айфон 15 Про Макс цена далеко не бюджетная, его продажи заоблачные. Среди покупателей – геймеры и поклонники игр, потому что этот гаджет идеально подходит для новейших стратегий и кликеров. А чтобы максимально повысить производительность и получить лучший игровой опыт, следуйте нашим советам.

    IT та зв'язок 10.07.2024 374
  • Інтернет-провайдер з можливістю підключення волоконно-оптичного інтернету Інтернет-провайдер з можливістю підключення волоконно-оптичного інтернету

    Для значної кількості користувачів інтернету важливо мати якісне і швидке підключення до мережі. Сучасні додатки і мультимедійні сервіси є об’ємнішими і функціональнішими, тому потребують використання більшої кількості даних. Крім того, часті відключення світла є великою проблемою, яка унеможливлює онлайн доступ до безмежних ресурсів всесвітньої мережі.

    IT та зв'язок 01.07.2024 367
  • Як продовжити життя ноута: 5 дієвих кроків Як продовжити життя ноута: 5 дієвих кроків

    IT та зв'язок 20.06.2024 453