<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
27.10.2023 378

Як вибрати геймерський ноутбук за типом накопичувача

Ноутбук, який вибирається виключно для різноманітних відеоігор, багатьма характеристиками відрізняється від універсальної моделі, що призначена переважно для роботи. Висуваються високі вимоги не лише до обсягу оперативної та вбудованої пам’яті, параметрів відеокарти, а й типу накопичувача. Цей елемент відповідає за швидкість і безпеку відтворення, а також зберігання завантажених даних. Тому варто з’ясувати, якими накопичувачами оснащують ігрові ноутбуки.

Класифікація за особливостями

На переважну більшість моделей встановлюють SSD-накопичувачі та HDD-диски. Щоб краще зрозуміти, які саме ноутбуки для ігор підійдуть під запити геймера, слід визначити особливості обох варіантів:

1. SSD. Це компактний твердотілий накопичувач, що характеризується спрощеною конструкцією без будь-яких рухомих елементів. Також оснащений напівпровідниковими чіпами. Завдяки подачі електричних сигналів інформація швидко записується, читається та видаляється. Місткість моделей досягає 2 ТБ. Серед переваг SSD-накопичувачів виділяють не лише довговічність, а й високу енергоефективність і тиху роботу. Приклади моделей: Xiaomi Redmi G, ASUS ROG Strix, Lenovo Legion5 15ARH7.

2. HDD. Це класичний жорсткий диск. Більшість геймерських ноутбуків оснащені саме таким накопичувачем. Конструкція елементу представлена міцним корпусом. Усередині нього знаходяться магнітні пластинки. Ними рухається голівка, що записує та зчитує інформацію. Через що робота техніки супроводжується специфічним шумом. Також цей пристрій не належить до енергоефективних. Водночас, на відміну від SSD-накопичувача, HDD-диск характеризується хорошою ремонтоздатністю та збільшеним експлуатаційним ресурсом. Приклади моделей: Asus TUF Gaming, Dell Inspiron 15-5577, Lenovo IdeaPad 3.

 

Якщо аналізувати ціни на ноутбуки з різними накопичувачами, техніка з класичним жорстким диском виявиться дешевшою.

Особливості інших варіантів

У продажу є геймерські ноутбуки, які оснащують гібридним накопичувачем, що поєднує властивості SSD і HDD. Він характеризується перевагами обох варіантів. Водночас своїми характеристиками більше нагадує вдосконалений жорсткий диск. В асортименті відомих виробників ноутбуків також пропонуються моделі, які отримали eMMC-накопичувач (мультимедійну карту). Його можна зустріти в комплектації переважно бюджетних варіантів, наприклад ACER Nitro 5 AN515. До недоліків пристрою можна віднести невисоку швидкість передачі даних. Однак всього один чіп пам’яті робить мультимедійну карту надійною, завдяки чому вона слугує до 5 років. Водночас такий накопичувач не піддається заміні у разі несправності або вичерпання експлуатаційного ресурсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вибрати геймерський ноутбук за типом накопичувача 5.00 5 2
Прес-релізи / IT та зв'язок
27.10.2023 378
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»