<
НОВИНИ ДНЯ: Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паскивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.10.2023 2443

Синоптики попередили про пориви вітру і паводки: які області України в небезпеці

В Карпатах та на річці Латориця оголошено I рівень небезпечності, "жовтий".

1556369893-9670_30.10.23

В понеділок, 30 жовтня, в українських Карпатах очікується сильний вітер. Водночас на річках Дністер, Латориця і Тиса очікуються небезпечні гідрологічні явища. Пише УНІАН. 

Як попередили в Українському гідрометеорологічному центрі, завтра в Карпатах можливі пориви вітру 19-24 м/с. Оголошено I рівень небезпечності, "жовтий".

Водночас внаслідок паводкової хвилі продовжаться пiдвищення рiвнів води у річці Тиса (на 1,5–2,0 м, в межах русла та без негативних наслідків), річці Латориця (на 1,0–1,5 м, з виходом води на заплаву міждамбового простору (І рiвень небезпеки, "жовтий"). На Дністрі очікується проходження максимального рівня паводку.

"30 жовтня у другій половині доби очікується проходження максимального рівня води дощового паводку на р. Дністер у створі гідрологічного поста Заліщики (Тернопільська обл.) висотою 330-370 см над умовним нулем поста (рiвень води на 8 годину 29 жовтня становив 280 см). Максимальна витрата води прогнозується у межах 270 - 370 м3/с, без загрози негативних наслідків", – попереджають синоптики.

Погода в Україні 30 жовтня - прогнози

У понеділок, 30 жовтня, Україна опиниться під впливом східного антициклону, прогнозує синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, у всіх областях очікується суха погода, без опадів, але з сильним вітром.

За прогнозом Українського гідрометеорологічного центру,  В понеділок, 30 жовтня, в деяких областях України очікується туман, в інших – сильний вітер.

Оценка материала:

5.00 / 1
Синоптики попередили про пориви вітру і паводки: які області України в небезпеці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.10.2023 2443
Еще материалы раздела «Суспільство»