НОВИНИ ДНЯ: В Україні 27 листопада переважно без опадів, уночі до -8°  У НАТО заявили про необхідність ударів по Росії у разі її атаки  Сонце, вітер чи біогенератори: які альтернативні джерела енергії існують  Синоптикиня попередила про сильний мороз: де і коли суттєво похолоднішає  Білий дім офіційно підтвердив дозвіл для ЗСУ бити ракетами ATACMS по РФ  Допомога від ЄС: чи воюватимуть іноземні війська в Україні  Понад 100 тисяч бракованих мін вилучають з фронту: у деяких бригадах заміну так і не надали – Бутусоввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.11.2023 3235

Гарбузовий пиріг: простий рецепт без замішування тіста

Як приготувати гарбузовий пиріг з трьох склянок інгредієнтів

Цей пиріг з гарбузом легко та просто приготувати, не потрібно місити тісто, а виходить він надзвичайно соковитим і ніжним. Основні інгредієнти заміряються по одній склянці, тому його інколи називають гарбузовим  пирогом "три склянки". Ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг "три склянки". Пише ТСН. 

Інгредієнти:

Для тіста:

  • склянка борошна,
  • склянка манної крупи,
  • склянка цукру,
  • 200 г вершкового масла,
  • розпушувач - чайна ложка,
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • 800 г очищеного гарбуза
  • 100 г цукру-піску
  • середній лимон

Приготування начинки:

  • Очищаємо гарбуз і натираємо його на тертці з невеликими отворами.
  • Знімаємо цедру з лимона та віджимаємо сік.
  • Все з'єднуємо, додаємо цукор та перемішуємо.

Готуємо крихту тісто:

  • Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, манку, цукор, розпушувач  та сіль.
  • Заморожене вершкове масло тремо на терці та додаємо до сухих продуктів.
  • Розтираємо руками суміш до отримання однорідної крихти.

Готуємо гарбузовий пиріг

  • Вистилаємо форму для випікання пергаментом.
  • Розділяємо крихту на три частини.
  • Висипаємо третину крихти на дно форми та легенько утрамбовуємо тісто.
  • Викладаємо на крихту половину гарбузової начинки.
  • Додаємо наступну третину крихти зверху.
  • Викладаємо залишок начинки.
  • Висипаємо на це останньою частину крихти.
  • Випікаємо пиріг при температурі 180⁰C близько 40 хвилин. Час може відрізнятися залежно від вашої духовки.

Важливо свіжоспечений пиріг спочатку потримати декілька годин в холодильнику, щоб він добре утримував свою форму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарбузовий пиріг: простий рецепт без замішування тіста 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.11.2023 3235
Еще материалы раздела «Суспільство»