<
НОВИНИ ДНЯ: Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.11.2023 3092

Землю накриє найсильніша магнітна буря

На вихідних, 4 та 5 листопада, на Землю обрушилися два корональні викиди маси з боку Сонця, які викликали потужну магнітну бурю та полярні сяйва, які спостерігалися і в Україні. Але лише вихідними справа не обмежилася.

Як повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather, обурення геомагнітного поля затримаються і на 6 листопада, на Землі вируватиме слабка магнітна буря.

Дані сайту Meteoagent свідчать про те, що магнітна буря затягнеться ще на три дні: 6,7 та 8 листопада. При цьому 8 листопада вона досягне пікових значень.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Оценка материала:

5.00 / 2
Землю накриє найсильніша магнітна буря 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.11.2023 3092
Еще материалы раздела «Суспільство»