<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.11.2023 1966

В Україні в грудні може вдарити до 15 градусів морозу: метеорологиня попередила про "сюрпризи"

Першого місяця зими в Україні сильних холодів не передбачається. У грудні в нашій країні буде лише один морозний період у декілька днів – приблизно в середині місяця.

____40765_1300x820_09.11.23

Таким прогнозом у коментарі OBOZ.UA поділилася Вазира Мартазінова, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту. Експертка вважає, що грудень 2023-го буде в цілому схожим на минулорічний.

Погода буде досить теплою, як для зимового періоду. Похолодання з морозами до -15 градусів може прийти десь у середині місяця, воно може бути досить різким, але не тривалим.

По-справжньому зимовий холод триватиме у грудні лише кілька днів. "Далі знову піде потепління", – повідомила Мартазінова.

Загалом зими в Україні тепер нестабільні, зазначила вона, з температурними гойдалками. Опадів буде мало, а через переважно плюсові температури це в основному буде сніг із дощем чи мокрий сніг.

Як писав OBOZ.UA:

– Раніше синоптики прогнозували похолодання в Україні вже в перший тиждень грудня.

– Новий рік у нашій країні пройде без сильних морозів. У більшості регіонів температура буде близькою до нуля, але вночі місцями вдарить до -5 градусів.

– Синоптикиня Наталія Птуха також очікує, що зима 2023-2024 із високою ймовірністю буде теплою. Це вписується у глобальну тенденцію, зазначила вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні в грудні може вдарити до 15 градусів морозу: метеорологиня попередила про "сюрпризи" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.11.2023 1966
Еще материалы раздела «Суспільство»