<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.11.2023 2825

Помер видатний український журналіст, засновник "Дзеркала тижня" Володимир Мостовий

На 77 році життя помер відомий український журналіст, перший головний редактор та засновник видання "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий.

4l4c0098_9min_650x410_10.11.23

Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на повідомлення "Дзеркало тижня".

У віці 76 років помер відомий український журналіст Володимир Мостовий. Він був засновником та головним редактором відомого тижневика "Дзеркало тижня".

"Сьогодні не стало Володимира Павловича Мостового. На 77-му році життя пішов творець "Дзеркала Тижня". Людина, яка 17 років - з 1994-го по 2011-й - відстояла біля керма нашого видання. Яка створила колектив. Ми втратили людину, яка мала енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. Сьогодні дуже багато хто втратив не лише Вчителя, а й рідну і близьку людину", - сказано у повідомленні.

Володимир Павлович Мостовий народився 10 березня 1947 року у Перегонівці Кіровоградської області. У 1972 році закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка.

А 2002 році на Міжнародному фестивалі журналістики "Віра. Надія. Любов" Мостовий отримав звання "Керівник мас-медіа року". Також мав другу премію німецького медіафонду "Шпаркассе Лейпциг" - "За свободу і майбутнє засобів масової інформації".

Працювати почав до отримання профільної освіти - у 1967 році став завідувачем відділу листів та масових роботи й газеті "Трибуна хлібороба" у Чернігівській області. Далі - у 1967-1969 роках був заступником головного редактора газети "Харчовик" у Києві.

Під час навчання став завідувачем відділу журналу "Радянська школа", згодом - старшим кореспондентом "Вечірнього Києва".

Майже 12 років (1978-1990) - заввідділу будівництва у газеті "Прапор Комунізму", а в 1990 році став заступником головного редактора газети "Хрещатик".

У 1994 році створив "Дзеркало тижня", де був головним редактором багато років.

Був головою комісії журналістської етики з 2001 року, членом комісії з питань біоетики та членом Ради конкурентоспроможності України.

"Не буде подушечок з орденами. Як журналіст Володимир Павлович не вважав для себе за можливе приймати ласки будь-якої влади. У людини, яка створила перше в Незалежній Україні аналітичне та розслідувальне видання, не буде місця на центральній алеї Байкового кладовища - він залишиться з родиною, в якій завжди черпав сили та віддавав їх Справі, друзям, колегам. Як заповіт Палич залишив нам дві розкоші, котрі цінував найбільше: волю та любов до людей. Без цих двох цінностей, як учив нас Палич усім своїм майже шістдесятирічним журналістським життям, не буде ні нашого видання, ні нашої країни. Воля й Люди! Пам'ятаємо. Вдячні. Боляче. Світла пам'ять", - зазначили у редакції.

Прощання з Володимиром Мостовим відбудеться у суботу, о 12:00 у Великому залі київського крематорію за адресою: вулиця Байкова, 16.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, помер відомий український режисер.

А також розповідали про те, що не стало відомого спортивного журналіста Артема Франкова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Помер видатний український журналіст, засновник "Дзеркала тижня" Володимир Мостовий 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.11.2023 2825
Еще материалы раздела «Суспільство»