<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
05.12.2023 396

В Україні модифікують ракети "Нептун" – що відомо

Оборонний комплекс створить нову модифікацію ракет для комплексу "Нептун".

dabff12c748de1134fa64c7d18a12ec5_05.12.23

Оборонно-промисловий комплекс України веде роботи над створенням далекобійної версії ракет для комплексу "Нептун". Йдеться про нову модифікацію зброї. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю АрміяInform розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Він також додав, що ведеться активна робота над зміцненням системи протиповітряної оборони, однак не став розкривати якісь деталі.

"Наразі про це ми не можемо говорити докладно, скажу лише, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів "Бук" та С-300", - зазначив Гаврилюк.

Іван Гаврилюк також зазначив, що Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України визначена низка серйозних завдань щодо збільшення спроможностей обороно-промислового комплексу з виробництва різних категорій озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів, масштабування виробництва та максимальної локалізації виробництва в Україні зразків та військової техніки, які потребують ЗСУ. До цього процесу будуть залучені не тільки підприємства державної форми власності, а й приватні підприємств, в тому числі ті, які виробляють товари подвійного призначення.

Нагадаємо, ексголова МЗС України Павло Клімкін наголосив, що Росія продовжить підіймати ставки у війні проти України, тож реакція країн Заходу має бути аналогічною.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні модифікують ракети "Нептун" – що відомо 5.00 5 1
Політика / Світ
05.12.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»