<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.12.2023 4591

Земля перетвориться на Венеру: океани закиплять, а людство загине

Вчені зробили невтішний прогноз.

35b4411f579e61c81cf5e2e93a74f6ea_22.12.23

Вчені створили комп'ютерне моделювання, щоб з'ясувати, як парникові гази можуть дуже швидко перетворити будь-яку населену планету на пекельний світ, такий як Венера. Пише ТСН. 

Про це пише Space.

У своєму моделюванні вчені створили населену планету, схожу на Землю. Вони виявили, що після початкових стадій зміни клімату атмосфера, структура і хмарний покрив планети значно змінюються, що призводить до сильного парникового ефекту. Якщо на Землі глобальна температура зросте на кілька десятків градусів, то це призведе до того, що планета стане непридатною для життя.

Як показало моделювання, сильний парниковий ефект може призвести до того, що планета перетвориться на гарячу планету з температурою на поверхні до 1000 градусів Цельсія. Це приблизно удвічі більше, ніж температура на поверхні Венери.

Занадто сильне підвищення температури, спричинене парниковим ефектом, може призвести до випаровування океанів, унаслідок чого в атмосферу потрапить багато водяної пари. І це призводить до ще сильнішого парникового ефекту.

Унаслідок сильного парникового ефекту наша планета стане непридатною для життя. Земля може стати схожою на Венеру з її дуже щільними хмарами, найвищою температурою і відсутніми океанами.

Усього за кілька сотень років на Землі температура підвищиться до 500 градусів. У підсумку всі океани на планеті випаруються.

Раніше вчені заявили, що Земля вступила в еру "глобального кипіння". Через зміну клімату Земля наблизилася перетнути у цьому столітті низку переломних точок, які позначатимуть незворотний перехід до нового стану екосистем на планеті, навіть за усунення фактору, що до нього призвів.

Оценка материала:

5.00 / 3
Земля перетвориться на Венеру: океани закиплять, а людство загине 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
22.12.2023 4591
Еще материалы раздела «Суспільство»