<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
24.12.2023 470

Які перекази банк може блокувати банківську картку без попередження

В Україні банки без попередження можуть блокувати рахунки фізосіб у випадку виявлення підозрілих фінансових операцій. Система фінансового моніторингу працює автоматично і певні операції може визнати потенційно ризикованими.

Про це пише politeka.net.

Зазначається, що усі українські банки можуть здійснювати блокування рахунків через порушення правил фінансового моніторингу, і навіть у випадку, якщо клієнт не усвідомлював порушення, банк автоматично проводить перевірку транзакцій, визначаючи їх як "ризиковані".

Банки, які порушують правила фінансового моніторингу, підлягають штрафам, що зумовлює їхню зобов'язаність систематично перевіряти транзакції.

Причинами блокування карт може бути навіть обмін криптовалюти та отримання коштів з рахунку, який раніше використовували шахраї. Банки також можуть блокувати будь-яку "нетипову" операцію, таку як великі готівкові зняття. Особливо велику увагу приділяють операціям, пов'язаним із політично значущими особами.

Карту можуть заблокувати за неоновлені або неправдиві дані, а також в разі наявності арешту виконавчою службою або невідповідності походження коштів фізичної особи. Важливо звертати увагу на такі аспекти блокування:

  • Зняття великої суми готівки в регіоні, де клієнт зазвичай не перебуває;
  • Здійснення великих онлайн-покупок, особливо вночі;
  • Отримання та виведення готівки з картки великою сумою;
  • Операції з криптовалютою або іншими віртуальними активами на суму понад 30 тис. гривень;
  • Транзакції на суму 400 тис. гривень і більше.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які перекази банк може блокувати банківську картку без попередження 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
24.12.2023 470
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»