<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
30.12.2023 505

Українців планують зобов’язати платити податки з усіх епізодичних доходів

Українців хочуть змусити офіційно реєструвати та платити податки з усіх підробітків, які приносять доходи поза межами основного виду діяльності. Навіть якщо мова йде про нерегулярні та епізодичні роботи, зокрема репетиторство, догляд за дітьми чи літніми людьми, приготування випічки на замовлення тощо.

Про це йдеться у статті УНІАН.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження спеціального режиму оподаткування доходів, отриманих фізичними особами від здійснення окремих видів діяльності" був зареєстрований в парламенті 20 жовтня 2023 року.

"Є законопроект, яким встановлюватиметься спеціальний режим оподаткування фізичних осіб без реєстрації фізичної особи-підприємця. Це стосується людей, які здійснюють нерегулярні послуги – наприклад, печуть вдома пляцки, здійснюють репетиторство – і отримують за це кошти. В такому випадку, згідно законопроекту, необхідно зареєструвати відповідний рахунок, і кошти, що будуть надходити на цей рахунок, будуть оподатковуватися під 6%. Решта буде оподатковуватися за ставкою ПДФО 18%", - розповів УНІАН економіст Олег Пендзин.

Згідно з даним законопроектом, якщо особа отримає від своєї додаткової діяльності річний дохід менший за 153 мінімальні зарплати, вона сплачуватиме з нього 6% податків. Якщо сума доходу буде вищою за встановлений ліміт, то до суми перевищення застосовуватиметься податкова ставка 18%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українців планують зобов’язати платити податки з усіх епізодичних доходів 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
30.12.2023 505
Еще материалы раздела «Податки та право»