НОВИНИ ДНЯ: Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копалень  Путін уже лякає інші країни ударами: що говорить  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.01.2024 607

Як зварити смачний капусняк з квашеною капустою

Розповідаємо, як зварити класичний український капусняк з квашеної капусти та зі пшоном

Капусняк на м’ясному бульйоні, з пшоном і шкварками зі сметаною варили українці ще в давнину. Це була одна зі страв ще запорозьких козаків. Пише ТСН. 

Готували таку страву виключно з квашеної капусти, картоплю часто  варили не розрізаючи цілою, після чого прямо в каструлі  її розминали та обов'язково заправляли сметаною.

Рецепт приготування класичного українського капусняка

Інгредієнти:

  • свинина  - 400 г,
  • квашена капуста  - 400 г,
  • пшоно — половина склянки,
  • картопля  - 4 шт.,
  • морква  - 1 шт.,
  • цибуля ріпчаста  - 2 шт.,
  • часник  — пару зубчиків,
  • рослинна олія для смаження,
  • лавровий лист  — пару шт.,
  • сіль, перець на смак,
  • кріп, петрушка на смак.

Як приготувати капусняк

  • М’ясо нарізаємо  шматочками та варимо в каструлі на маленькому вогні протягом 40 хвилин.
  • Декілька разів промиваємо пшоно, додаємо до бульйону. Варимо ще 10 хвилин.
  • Картоплю  чистимо, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до бульйону з пшоном. Варимо до готовності картоплі.
  • Квашену капусту віджимаємо від розсолу й дрібно шинкуємо. Кидаємо в бульйон разом із лавровим листом. Солимо, перчимо. Варимо на слабкому вогні ще 15 хвилин.
  • Моркву миємо, натираємо на середній тертці. Цибулю чистимо, нарізаємо маленькими шматочками, подрібнюємо часник. Смажимо овочі на розігрітій сковороді з олією. Додаємо  до вмісту каструлі. Перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо ще хвилин 5.

Знімаємо каструлю з вогню, даємо страві настоятися 20–30 хвилин. До теплого супу додаємо сметану та їмо з житнім хлібом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зварити смачний капусняк з квашеною капустою 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.01.2024 607
Еще материалы раздела «Суспільство»