<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Європа
14.01.2024 303

Росія може готувати "операцію під фальшивим прапором" у Придністров'ї — ISW

Молдова нібито готує бойові групи для руйнування критично важливих об'єктів і диверсій.

940cfc40a633079ff13a7e3ef02f3434_14.01.24

Росія, можливо, готує провокацію в Придністров'ї, щоб дестабілізувати ситуацію в Молдові. Є ймовірність, що готується операція під "чужим прапором".

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Пише ТСН. 

У звіті від 12 січня йдеться про те, що Міністерство державної безпеки (МДБ) Придністров'я вже опублікувало пресреліз про те, що Молдова нібито готує спеціальні бойові групи чисельністю понад 60 осіб, які потрібні для руйнування критично важливих об'єктів, диверсій на військових об'єктах, а також захоплення або знищення високопосадовців Придністров'я і співробітників правоохоронних органів.

Аналітики зазначили, що МДБ — це організація, яка складається переважно з росіян. Її зазвичай розуміють як просто відділ Федеральної служби безпеки РФ. Він, імовірно, отримує вказівки безпосередньо з Москви.

"Ймовірно, у такий спосіб Кремль хоче створити інформаційні умови для дестабілізації Молдови і виправдання для будь-яких майбутніх російських кампаній у цьому регіоні", - зазначають аналітики.

Раніше стало відомо, що Москва може скористатися Придністров’ям для дестабілізації Молдови, а також для того, аби підірвати український експорт зерна через західне узбережжя Чорного моря.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія може готувати "операцію під фальшивим прапором" у Придністров'ї — ISW 5.00 5 1
Політика / Європа
14.01.2024 303
Еще материалы раздела «Європа»