Життя та Стиль
Суспільство
Тайський суп із тріскою: простий рецепт
Для приготування цього супу вам знадобиться всього 50 хвилин.
Тріска — дуже смачна риба. Мало хто знає, що з неї можна приготувати смачний і досить екзотичний суп, головне, точно дотримуватися рецепту. Пише ТСН.
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г філе тріски без шкіри і кісток
- 2 цибулини-шалот
- 20 г свіжого імбиру
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. насіння коріандру
- 0,5 ч. л. куркуми
- 0,5 ч. л. чорного перцю
- 0,5 ч. л. солі
- 1 л рибного бульйону
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. тростинного цукру
- 1/4 капустини
- 100 г спаржі
- 2 цибулини середнього розміру
- свіжий коріандр (дрібно порубати)
Дрібно нарізати цибулю-шалот, імбир і часник і перемолоти в блендері з коріандром, куркумою, сіллю і перцем. Закинути суміш в гарячий рибний бульйон, додавши лимонний сік і тростинний цукор. Тушкувати під кришкою близько 20-30 хвилин.
Тріску нарізати кубиками, капусту — соломкою, спаржеву квасолю — великими шматками, цибулю — тонкими кільцями. Додати в бульйон і варити на повільному вогні до повної готовності риби і овочів. Суп зверху посипати свіжим коріандром.