<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Європа
18.01.2024 932

У Німеччині допустили заборону ультраправої проросійської партії

У Німеччині можуть заборонити праворадикальну партію "Альтернатива для Німеччини", яка дотримується проросійських поглядів.

imgonline_com_ua_resize_eermnxispn3lqi3_8bbfed1a36b79010088e81d462995c9e_650x410_18.01.24

Про це заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

За її словами, такий крок став би "найгострішим мечем" у питанні ультраправої "Альтернативи для Німеччини".

"Я не виключаю цього (заборони партії - ред.) - навіть якщо перешкоди для цього "останнього важеля конституції" будуть високі", - розповіла Фезер.

За її словами, не повинно створюватися враження, що заклики до заборони партії звучать тому, що політики не домагаються жодного прогресу у своїх аргументах.

Також міністр не виключила заборони "Молодіжної альтернативи", молодіжної організації партії. Вона може бути заборонена міністерством внутрішніх справ.

"Якщо умови будуть відповідними, то це може бути зроблено", - додала вона.

Міністр нагадала, що у кількох східних землях Німеччини "Молодіжну альтернативу" визнали правоекстремістською, а в інших вона підозрюється у цьому.

Скандали з "Альтернативою для Німеччини"

Нагадаємо, німецька партія "Альтернатива для Німеччини" дотримується праворадикальних та проросійських поглядів.

Зокрема, 2022 року її депутати мали намір відвідати Росію, а потім поїхати на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області.

Також журналісти з'ясували, що Росія співпрацює з партією та за допомогою неї намагається перешкоджати постачанню зброї в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Німеччині допустили заборону ультраправої проросійської партії 5.00 5 2
Політика / Європа
18.01.2024 932
Еще материалы раздела «Європа»