<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населеннявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
18.01.2024 695

Київський метрополітен вважає, що вартість проїзду перевищує 30 гривень

Обґрунтований тариф на проїзд у Київському метро перевищив 30 грн.

Про це заявив директор метрополітену Віктор Брагінський в інтерв'ю LB.ua.

Вартість проїзду на рівні понад 30 грн він пояснив здорожчанням однієї зі складових тарифу - ціни на електроенергію.

"Тариф востаннє зростав у 2018 році. Я вже наводив приклад, що у 2018-му в нас були витрати на електроенергію 466 млн, хоч ми перше комунальне підприємство, яке працює напряму з енергоринком, купує електроенергію за державним тарифом, тобто за мінімальними цінами, без посередників. У 2024 році ми повинні сплатити 1,6 млрд. Тому обґрунтований тариф сьогодні — більш як 30 грн", – сказав Брагінський.

З його словами, саме такі дані щодо собівартості підприємство подає в КМДА.

"Питання тарифу — це не компетенція Київського метрополітену. Ми не підвищуємо тарифу, але щороку подаємо дані до Департаменту економіки щодо собівартості перевезення пасажирів й економічно обґрунтованого тарифу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Київський метрополітен вважає, що вартість проїзду перевищує 30 гривень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
18.01.2024 695
Еще материалы раздела «Столиця»