НОВИНИ ДНЯ: Байден помилував свого сина Гантера  Зеленський назвав ім'я політика, який має вплив на запрошення України до НАТО  Що ж таке хумус і з чим його їсти: користь та шкода продукту  Що відбувається всередині Сонця: вчені нарешті з'ясували  У ЗСУ заявили про "правду посередині" у питанні мобілізації 18-річних  Пов'язане з особою. Зеленський назвав найважче питання перед переговорами з РФ  Скільки хвилин треба варити сушені гриби: яка помилка може зробити їх твердими й несмачнимивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.01.2024 910

Картопляні деруни з грибами у горщику

Деруни — традиційна українська страва.

Урізноманітнити оладки з картоплі допомагають начинки та можливість запекти їх у глиняних горщиках з м'ясом, грибами чи ковбасками. Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився рецептом дерунів із грибами та вершковим соусом. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 500 г грибів
  • 200 мл вершків або сметани будь-якої жирності
  • 2 середні цибулини
  • 2 яйця
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 3 ст. л борошна
  • сіль, перець
  • олія для смаження

Приготування:

1. Овочі очищаємо та миємо. Картоплю та цибулю натираємо на дрібній терці. Щоб злити з овочів зайву рідину, можна відтиснути їх руками або за допомогою марлі.

2. У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.

3. Смажимо деруни на олії. На добре розігріту пательню ложкою викладаємо картопляне тісто і розподіляємо його, формуючи круглу оладку. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

4. Гриби нарізаємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

5. Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та відставляємо з вогню.

6. На дно глиняного горщика викладаємо один-два деруни, зверху кладемо столову ложку смажених грибів і приправляємо соусом. Чергуємо так шари, наповнюючи горщик. Запікаємо в духовці 20 хвилин за температури 180°C.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Картопляні деруни з грибами у горщику 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.01.2024 910
Еще материалы раздела «Суспільство»