<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.01.2024 1291

У Польщі в річці виявили рідкісний тисячолітній меч вікінгів

Меч вважається одним з найбільших мечів, коли-небудь створених у світовій історії.

6dee7d821a3ace58f86569d5854331ef_21.01.24

У Польщі виявили стародавній меч у річці Вісла. Знахідка сталася під час планових днопоглиблювальних робіт на пристані для яхт. Пише ТСН. 

Про це пише HeritageDaily.

Експерти вважають, що саме цей меч належить до типу Ulfberht — зброї, яка знаменує перехід від меча вікінгів до середньовічного лицарського меча.

Однією з особливостей цих мечів є точно визначений вміст вуглецю в їхній сталі. Цей унікальний склад надає зброї надзвичайної міцності, гнучкості та довговічності.
Вікінги, хоча й користувалися цими мечами, не були їхніми виробниками. Справжнє місце виробництва залишається загадкою. Вважається, що воно - десь у Західній Європі.

Професор Войцех Чудзяк з Університету Миколая Коперника в Торуні припускає, що мечем міг володіти воїн-вікінг. Цю гіпотезу підтверджує географічний контекст, оскільки Влоцлавек знаходиться на перехресті основних морських і сухопутних шляхів, що з'єднують Куяви, Мазовію і навіть простягаються до Київської Русі.

Нагадаємо, майже 300 срібних монет, яким, як вважають, понад 1000 років, були знайдені поблизу фортеці вікінгів на північному заході Данії.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Польщі в річці виявили рідкісний тисячолітній меч вікінгів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.01.2024 1291
Еще материалы раздела «Суспільство»