<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2024 1220

Похолодання буде недовгим: синоптик розповів про погоду в Україні до кінця січня

В Україну після короткочасних морозів прийде відлига

На початку третьої декади січня відбудеться короткочасне похолодання по всій Україні. За рахунок надходження до наших країв холодного арктичного повітря, а також на тлі антициклону "Corvin", у період з 21 по 23 січня температура повітря знизиться на 6 – 10 °С. Найбільш морозні ночі очікуються у північних та східних областях. Проте вже з 24 січня очікується інтенсивний розвиток циклонічної діяльності у північній Атлантиці, і наслідком цього стане потепління на більшій частині Європи. Пише telegraf.com.ua.

Як розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у коментарі "Телеграфу", в Україні відлига торкнеться всіх областей, починаючи із західних та південних регіонів. Південно-західні та західні повітряні потоки будуть визначальними у погодних перспективах до кінця місяця.

Отже, 21 січня в Україні пройде невеликий, місцями помірний сніг, за винятком крайнього сходу та Криму. 22 січня по всій території без опадів. Вітер очікується північно-західний з поступовим переходом на південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -6...-11°С, у північних та Харківській областях 22 січня місцями -15...-20°С; вдень -3...-8°С, на півдні та в Прикарпатті -3...+2°С", — повідомив Кібальчич.

23 – 25 січня в Україні під впливом циклонічної діяльності та атмосферних фронтів пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, часом дощ. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця, тумани. На дорогах ожеледиця. Температурне тло поступово підвищиться до -3...-8 °С вночі і до -2...+3 °С у денний час. У південних областях, у Криму та на крайньому заході вдень 24 та 25 січня +2…+7 °С. Вітер переважатиме південно-західної та західної чверті, 7 – 12 м/с, місцями пориви, 15 – 20 м/с.

26 та 27 січня нестійкий характер погоди в Україні збережеться. Проте температура почне поступово знижуватись. Вночі морози зміцніють до -5...-10°С, вдень температура коливатиметься близько 0°С. На більшій частині України пройде сніг, місцями значний. На дорогах ожеледиця. Вітер західного та північно-західного напрямку, 5 – 10 м/с.

Орієнтовно, з 28 січня до кінця місяця в нашій країні переважатиме помірно холодна погода з температурним фоном біля норми. Періодично можливі снігопади.

Оценка материала:

5.00 / 2
Похолодання буде недовгим: синоптик розповів про погоду в Україні до кінця січня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2024 1220
Еще материалы раздела «Суспільство»