<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.01.2024 679

Голубці з грибами та без м'яса: оригінальний рецепт пісної страви

Пісні голубці з грибами нічим не поступаються голубцям із м'ясом. Готуються вони як звичайні, але замість м'яса використовуємо гриби.

48a1a5a67fbee46634bd908b5a3cb5bf_24.01.24

Нам знадобляться звичайні для багатьох продукти: капуста, гриби, рис та овочеве заправлення. Пише ТСН. 

Інгредієнти

капуста білокачанна- 1 шт.

печериці - 500 г

Мал- 150 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

томатна паста - 1 ст. л.

Морква - 1 шт.

Часник - 1 зубчик

перець болгарський солодкий - 1 шт.

перець чорний мелений

лавровий лист - 1 шт.

приправа грибна

сіль

рослинна олія

  1. Капусту вимийте, відокремте листя і зріжте з них потовщення. Залийте окропом на 2-3 хвилини. Вийміть, але воду з капусти не виливайте, тому що в ній гаситимемо голубці.
  2. Рис ретельно промийте у холодній воді. Викладіть у каструлю, залийте водою у співвідношенні рису до води 1:2. Доведіть до кипіння, посоліть та варіть 10 хвилин. Відкиньте на друшляк.
  3. Цибулю та гриби дрібно наріжте. Обсмажте на розігрітій олії цибулю, додайте гриби. Обсмажуйте, поки випарується волога з грибів.
  4. У мисці з'єднайте рис, обсмажені гриби із цибулею. Додайте перець, приправу та сіль. Перемішайте.
  5. Формуйте голубці: у капустяне листя викладайте начинку і загортайте, підгинаючи краї аркуша капусти всередину.

Для овочевої заправки:

  1. Цибулину та часник подрібніть, очищену моркву натріть на великій тертці, солодкий перець наріжте соломкою. На сковороді з олією обсмажте злегка цибулю та часник, додайте моркву та томатну пасту. Влийте 100 мл капустяного бульйону і протушкуйте п'ять хвилин|мінути|. Додайте болгарський перець, перемішайте та тушкуйте ще три хвилини.
  2. У сотейник з товстим дном покладіть кілька листків капусти, трохи заправки. Далі викладайте голубці, кожен шар перекладаючи овочевою заправкою. Потім залийте капустяним бульйоном. Гасіть на повільному вогні 25-30 хвилин.

Поради:

  • Рис можна замінити гречкою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Голубці з грибами та без м'яса: оригінальний рецепт пісної страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.01.2024 679
Еще материалы раздела «Суспільство»