<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
12.03.2024 310

Найцікавіші факти про піцу

Хрусткий ароматний шматочок запеченого тіста з начинкою… Ну напевно всі зрозуміли про що йде мова? Вірно, це про піцу, яка полонила серця і шлунки майже всіх мешканців земної кулі. А замовити швидку доставку піци в Хмельницькому можна в ресторанах і піцеріях міста. Сьогодні ми з вами поділимося декількома цікавими фактами про піцу. А спочатку давайте трохи згадаємо історію виникнення піци.

Перша піцерія: де вона з’явилася?

Вважається, що перша піцерія з’явилася в Неаполі в 1738 році. Це була забігайлівка під назвою Antica Pizzeria Port’alba. Виглядала вона як невеликий заклад, в якому готували корж з тіста, перемазаний томатним соусом з пряними травами. Одного разу королева Маргарита Савойська, відвідуючи Неаполь, завітала до піцерії, щоб спробувати піцу, про яку було вже багато чуток. Піцайоло був настільки улещений візитом королеви, що приготував для неї піцу за новим рецептом. Його піца була з помідорами, моцарелою та листям базиліку. Ця страва настільки вразила королівську родину не тільки смаком, а і зовнішнім виглядом, що згодом таку піцу постійно випікали в королівських печах. А страва отримала назву Маргарита.

Піцу в основному їли місцеві італійці та емігранти з Італії. Але після Другої Світової війни, війська союзників, які були дислоковані в Італії, вподобали цю страву, і таким чином вона набула шаленої популярності як в Америці, так і по Європі.

Цікаві факти про піцу

1. Хоч назва піци Маринара переводиться як “моряцька”, у складі не було морепродуктів. А назвали її так завдячуючи соусу, який вигадали корабельні кухарі. Він складався з олії, помідорів, часнику, пряних трав. Такий соус не псувався під час довгих подорожей. А вже сучасні рецепти піци Маринара містять оливки, каперси, сир, морепродукти.

2. Після виходу відомого мультфільму “Черепашки ніндзя” в 1988 році, піца стала неабиякою популярною серед малечі, і тому з’явився новий рецепт. Ця страва так і називалася “Кранчабунгас” - піца від черепашок ніндзя.

3. Справжніми піцеманами є не тільки італійці, а й американці. Кожну секунду в США з’їдається 350 шматочків піци.

4. Найбільша у світі кругла піца була виготовлена в 1990 році в ПАР. Вага піци складала 12 тонн, а діаметр - 37,4 метра.

5. Найбільша прямокутна піца була виготовлена у 2005 році в американському штаті Айова. Їх розміри були 39,32 м на 30,05 м.

6. НАСА розробляє 3D принтер, на якому можна буде друкувати піцу для астронавтів.

Якщо ви бажаєте теж поласувати шматочком італійської піци, не зволікайте та замовляйте смачну страву в Pronto.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найцікавіші факти про піцу 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
12.03.2024 310
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.

  • Гідронасоси Гідронасоси

    Гідронасос є серцем гідравлічної системи, адже це ключовий компонент будь-якої гідравлічної системи, адже він відповідає за перетворення механічної енергії на енергію потоку рідини. Ця рідина, зазвичай гідравлічне масло, циркулює по системі, приводячи в дію гідравлічні циліндри, мотори та інші механізми.

  • Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків

    Більшість експертів по здоровому харчуванню приділяють сніданку найважливішу роль. Він допомагає організму не тільки пробудитися, а і надає йому імпульс на відновлення сил після нічного сну. Правильний сніданок покращує роботу серцево-судинної, травної систем, запускає обмін речовин, постачає енергію на весь день. Близько третини дорослих людей регулярно пропускають сніданки, посилаючись на причину нестачі часу на приготування. Не треба нехтувати ранковим прийомом їжі - замовляйте доставку сніданків у Львові.

  • Подарки и сувенирная продукция для компаний Подарки и сувенирная продукция для компаний
  • Як вибрати принт на блокнот Як вибрати принт на блокнот

    Блокнот, що має відповідний принт з брендом компанії, представляє собою один із видів друкованої поліграфічної продукції, що дуже розповсюджений. Він ідеально підходить для робочих та особистих записів, створення нотаток та нагадувань, стаючи важливим елементом іміджевої стратегії будь-якої оновленої компанії. Вироби з персоналізованим дизайном можна подарувати широкому колу осіб: колегам, керівництву, партнерам, постачальникам, клієнтам та іншим зацікавленим сторонам.