<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.03.2024 232

Українські військовополонені зазнають багатомісячних тортур у в'язницях РФ, - звіт ООН

Українські військовополонені зазнають багатомісячних катувань у російському полоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні.

У поточній доповіді Комісія зосередила свою увагу на випадках катування українських військовополонених та описала моторошне поводження із ними в декількох місцях позбавлення волі у РФ.

У звіті зазначається, що російська влада, з метою отримання інформації, катувала цивільних, яких вона запідозрила у співпраці з ЗСУ. У випадку з військовополоненими злочинці застосовували тортури також з метою покарання та залякування.

Міжнародна комісія виявила схожі методи катувань у різних місцях позбавлення волі. Разом ці елементи підтверджують, що російська влада систематично застосовувала катування.

У РФ тортури над військовополоненими вчиняли члени підрозділів "спецназу" Федеральної служби виконання покарань Російської Федерації (ФСВП), і штатний персонал цієї служби, що є тюремними охоронцями. Жертви повідомили, що допити проводили, крім того, співробітники ФСБ РФ.

Свідчення потерпілих показують всю нещадність та жорстокість цього поводження, що завдавало жертвам сильного болю та страждань під час тривалого утримання під вартою. Все це здійснювалося з кричущою зневагою до людської гідності та спричинило довготривалі фізичні та психічні травми.

Один український військовослужбовець, якого представники російської влади утримували під вартою та піддавали тортурам у декількох місцях позбавлення волі, розповів про свій досвід перебування у виправній колонії у місті Донський Тульської області, де його постійно катували, в результаті чого в нього було переламано кістки, вибито зуби, а на пораненій стопі розвинулася гангрена.

"Я втратив будь-яку надію і волю до життя", - сказав солдат, додавши, що він намагався накласти на себе руки, але злочинці почали його бити.

Після звільнення з полону військовослужбовця госпіталізували 36 разів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українські військовополонені зазнають багатомісячних тортур у в'язницях РФ, - звіт ООН 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.03.2024 232
Еще материалы раздела «Суспільство»