<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Європа
29.03.2024 256

Бум в оборонній промисловості: виробники танкових запчастин заявили про рекордні замовлення

Німецька збройова компанія, яка виробляє запчастини для танків Leopard 2 і Leclerc, повідомила про рекордну кількість замовлень на свою продукцію після початку повномасштабної війни Росії проти України.

0d4acd2cb6ba4c974ce15baf2aa7f990_29.03.24

Німецький виробник танкових запчастин Renk повідомив про рекордно високу кількість замовлень, а його генеральний директор закликав інвесторів, які дотримуються принципів сталого розвитку, підтримувати компанії, що захищають "мирний, демократичний, вільний світ". Пише ТСН. 

Про це пише Financial Times.

Зазначається, що баварський виробник коробок передач і трансмісій для танків і фрегатів, зокрема Leopard 2 і Leclerc, 70% доходів якого припадає на військові замовлення, повідомив про зростання замовлень у 2023 році майже на третину, до 1,3 млрд євро. Водночас загальний портфель замовлень збільшився до 4,6 млрд євро.

Акції компанії майже подвоїлися з моменту її лістингу на Франкфуртській фондовій біржі в лютому, оскільки інвестори стали більш прихильними до оборонної промисловості після початку наземних воєн в Україні і на Близькому Сході.

Компанія Renk повідомила про доходи у розмірі 926 млн євро у 2023 році, що на 9% більше, ніж у попередньому році, і заявила, що очікує, що цього року обсяг продажів перевищить 1 млрд євро, оскільки замовлення надходять з усього світу, зокрема з Норвегії, Нідерландів та Індії.

Аналітики Berenberg назвали перші річні результати компанії після первинного публічного розміщення акцій "обнадійливими", зазначивши, що проблеми з ланцюгами постачання, з якими стикається вся європейська оборонна промисловість, продовжують "затягуватися".

За словами журналістів, європейські оборонні групи вже давно розчаровані суворими правилами ЄС, які диктують, яка діяльність є "сталою", і в деяких випадках їм важко отримати фінансування. Деякі країни-члени ЄС вимагають від Європейського інвестиційного банку змінити свій мандат на кредитування оборонних груп.

Нагадаємо, цього року український уряд також виділив майже 1,4 мільярда доларів на розвиток оборонної галузі, що у 20 разів більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення Росії. Значну частину коштів спрямовано на закупівлю зброї у приватних компаній, які стрімко розвиваються по всій країні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бум в оборонній промисловості: виробники танкових запчастин заявили про рекордні замовлення 5.00 5 2
Політика / Європа
29.03.2024 256
Еще материалы раздела «Європа»