НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
04.04.2024 276

Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії. Також деякі категорії пенсіонерів мають право на надбавки та доплати.

Видання «На пенсії» розповіло, хто них може отримати додаткові кошти в розмірі майже 1000 гривень.

Деякі пенсіонери можуть отримувати 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Наразі прожитковий мінімум становить 2361 гривню, а це означає, що сума доплати становить 944,40 гривні. Така норма діє відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб” та рішення уряду.

Це доплата за догляд. Виплати гарантовані для громадян, які:

  • досягли 80 років і більше;
  • самостійно проживають;
  • потребують постійного стороннього догляду за станом здоров’я;
  • отримують пенсію за віком.

Останній пункт означає, що таку доплату зможуть отримувати лише пенсіонери за віком, якщо встановлено пенсію з інвалідності або інший вид пенсійної виплати, то надбавка на догляд не належить.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
04.04.2024 276
Еще материалы раздела «Економіка»