НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.04.2024 363

Як смажити картоплю правильно: п'ять помилок, яких багато хто припускається

Смажена картопля - одна з найулюбленіших страв багатьох українців. Однак далеко не завжди ця страва вдається смачною.

Як смажити картоплю правильно? ТСН.ua розповідає про п'ять помилок, які не варто допускати.

Якщо ви хочете, щоб ваша родина ласувала дійсно смачною смаженою картоплею, потрібно запам'ятати кілька важливих правил.

Як смажити картоплю правильно - основні помилки, яких майже всі припускаються

Отже, на які помилки варто звернути увагу:

  1. Неправильний сорт - не варто смажити молоду картоплю, адже крім непривабливої на вигляд однорідної маси ви нічого не отримаєте. Також деякі сорти підходять винятково для варіння. Наприклад, круглі бульби з білою шкіркою та м'якоттю. А ось довгаста картопля коричневого чи жовтого кольору - ідеальний варіант для смаження.
  2. Високий рівень вологи - це, мабуть, найпоширеніша помилка у смаженні картоплі. Часто бульбу відправляють на сковорідку одразу. Рекомендовано спочатку видалити зайву вологу з неї за допомогою паперового рушника.
  3. Погано підібрана сковорідка - це ще один дуже важливий момент, якщо ви хочете зрозуміти, як смажити картоплю правильно. Не весь посуд підійде для цього варіанту приготування. Рекомендовано обирати чавунну сковорідку з товстим дном.
  4. Правильна температура - щоб смажена картопля вийшла смачною, сковорідку потрібно попередньо прогріти до високої температури. Смажити можна на олії або вершковому маслі за вашим смаком. Однак тут варто звернути увагу, що другий варіант вважається менш корисним для здоров'я.
  5. Надто велика кількість картоплі - смажити велику порцію їжі неварто, адже це заважає картоплі просмажитися зі всіх боків. Краще готувати на один раз. Якщо шар овочів буде тонким, тоді страва точно вийде смачною

Оценка материала:

5.00 / 2
Як смажити картоплю правильно: п'ять помилок, яких багато хто припускається 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.04.2024 363
Еще материалы раздела «Суспільство»