<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.04.2024 329

Як підготувати родзинки для паски: чи потрібно їх перед цим мити

Пухка та смачна паска з родзинками — традиційна великодня випічка, яку готують українці до свята. Проте багато хто задумується, чи потрібно мити родзинки перед додаванням у тісто?

f99f0d81e24af8381afc4c7bbf38433e_21.04.24

Насамперед, потрібно зрозуміти, коли додавати родзинки до паски? Зазвичай родзинки та цукати додають тоді, коли тісто вже збільшилося вдвоє. Пише ТСН. 

Як підготувати родзинки до паски

Перед тим, як додавати родзинки у тісто для паски, їх потрібно замочити у воді чи невеликій кількості лимонного соку на 30-40 хвилин. Колись господині зазвичай ошпарювали продукт, щоб він став більш м'яким. Однак через високу температуру деякі цінні інгредієнти, що в них містяться, зникають.

Якщо ви нікуди не поспішаєте, краще все-таки обрати варіант без термічного оброблення.

В чому можна замочувати родзинки

Більшість кулінарів радить замочувати родзинки у звичайній воді. Однак можете також обирати лимонний сік, чай, молоко. Якщо ви знаєте, що паску не будуть куштувати діти, можна приготувати так звані "п'яні родзинки". Їх на 30-40 хвилин замочують у чистій горілці чи коньяку.

Самі по собі родзинки досить солодкі, а тому краще не обирати ароматизовані лікери або солодкі соки. Адже вони додадуть ще більшої солодкості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як підготувати родзинки для паски: чи потрібно їх перед цим мити 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.04.2024 329
Еще материалы раздела «Суспільство»