<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.04.2024 219

Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

Найбільш значний приріст зареєстровано в столиці, де індекс сягнув 102,6%

c5cc83a422003cfcc21887abaff23efe_20.04.24

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст зареєстровано в столиці, де індекс сягнув 102,6%. Пише ТСН. 

Про це стало відомо зі звіту Держстату.

Які регіони України найдорожчі

Найзначніші збільшення індексів споживчих цін зафіксовано в столиці та кількох інших регіонах. Найчастіше пік зростання припадає на березень. До таких регіонів належать області, де індекс перевищує 101,3%: Львівська, Одеська, Закарпатська, Кіровоградська та Дніпропетровська.

До цього списку входять також регіони, де відбуваються активні воєнні дії та тривають зіткнення з противником: Донецька, Харківська,  Миколаївська області. Ймовірно, це пов'язано з підвищеними ризиками для постачальників і нестабільністю в економічній сфері.

Які регіони України найдешевші

Середні показники зростання індексів цін зазначено в таких регіонах: Волинська, Київська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Найменший приріст індексів споживчих цін, що не сягнув позначки 100,9%, спостерігається в таких областях: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська.

У Сумській та Черкаській областях до квітня зазначається навіть від'ємний рівень споживчих цін — 99,7%.

Нагадаємо, щорічний звіт World Happiness Report визнав Фінляндію найщасливішою країною світу вже сьомий рік поспіль. Україна тим часом за рік опустилася на 13 сходинок та посіла 105-те місце в рейтингу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.04.2024 219
Еще материалы раздела «Суспільство»