Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт пісних картопляних дерунів без яєць
Якщо ви дотримуєтеся посту, то цей рецепт стане для вас ідеальним рішенням.
Незважаючи на те, що до складу таких дерунів не входять яйця, смак у них настільки приголомшливий, що ніхто не залишиться байдужим, а для приготування потрібно лише два інгредієнти – картопля і цибуля. Пише ТСН.
Інгредієнти
Картопля - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
перець чорний мелений
сіль
олія
- Картоплю та цибулю очистіть, помийте і натріть на дрібну тертку. З'єднайте, перемішайте, відкиньте на дрібне сито і залиште на 3-5 хвилин, щоб стекла рідина. Саму рідину злийте, а з дна зберіть крохмаль і додайте картоплю. Поперчіть, посоліть та перемішайте.
- У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте масу і обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до золотистої скориночки. Подавайте гарячими.
Поради:
- У картоплю можна не додавати крохмаль, деруни і без нього тримають форму.