<
НОВИНИ ДНЯ: Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринкувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.04.2024 256

Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність

В Україні розробляють стратегію з покращення демографічної ситуації.

50100e07-c4edf3a4d63d7a32ab9746512bc4b577_24.04.24

До 2050 року в нашій країні залишиться лише 25 мільйонів українців. Прогноз оприлюднили в Міністерстві соцполітики.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

За статистикою, 10 українських жінок за своє життя народжують 9 дітей, тоді як норма природного відтворення – 22 дітей.

Також високий рівень передчасної смертності та масова еміграція через війну зробили демографічну ситуацію в Україні критичною.

Зараз в уряді розробляють стратегію демографічного розвитку та проводять публічні обговорення. Головна мета – створити умови, за яких до країни почнуть повертатися люди та народжувати більше дітей.

Житло, робота, соціальна інфраструктура, та головне – безпека – ключові чинники, від яких залежить демографічна ситуація. Розробники стратегії переконані – не варто чекати на завершення війни.

"Необов'язково чекати на перемогу для того, щоб розуміти, що нам треба покращувати сервіси. Що нам треба дуже швидко розвивати медицину. Що нам потрібні інновації в технологіях протезування і забезпечення безбар'єрності. Ці речі ми повинні робити вже, і ці речі зроблять нашу країну конкурентнішою, успішнішою та такою, яка буде привабливою, щоб до неї повертатися", –- каже міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Оценка материала:

5.00 / 2
Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.04.2024 256
Еще материалы раздела «Суспільство»